Jazzhands

All I got was this lousy…

Folk har mer och mer börjat erkänna nu“, säger K när jag talar med honom på telefon.

Han har varit i England. Vi talar om souvenirer.
Han han köpt flera stycken, “men jag koncentrerar mig mest på kylskåpsmagneter“.

Han säger att fler och fler erkänner nu att de samlar på kylskåpsmagneter och köper dem när de är utomlands. Det är inte fult längre.

Inser plötsligt att min mamma äger en ganska präktig samling souvenirer i form av kylskåpsmagneter från jordens alla hörn (drömmen är ju en souvenir från Påskön). En från varje stat hon varit i, i USA dessutom. Hon sms:ade mig till och med i Paris och bad mig hålla utkik efter en fransk kylskåpsmagnet. Nu minns jag.

Sen inser jag en sak till – jag köpte ju banne mig en kylskåpsmagnet, i form av Eiffeltornet, i Paris. fast till mig själv. Varför gjorde jag det?

Hm. Får en tanke. Går fram till kylen. Räknar till min stora förvåning souvenirmagneter från Venedig, NY, London, Paris, Tokyo och Rom. Vad är detta? Vad, när, hur?
När jag var där såklart.
Shit man, jag är en av dem som köper souvenirer i form av kylskåpsmagneter!

K har rätt. Fler och fler börjar erkänna nu. Första steget är att inse. Det gjorde jag för tio minuter sedan.

Etiketter None

 • Flemming, 3:58 pm August 30, 2010:

  När jag gick i 9:an åkte vi på skolresa till Österrike med klassen. Jag köpte då med ett gökur hem till mamma, ett ganska billigt och fult sådant. Hon ville nog inte ha det , för det hamnade i mitt rum så småningom, och sen i ett skåp. Men jag undrar fortfarande hur jag tänkte. Vilken normal 16-åring köper gökur till sin mamma? Känns fortfarande jobbigt när jag tänker på det. Freud hade haft öppet mål på det där.

 • Flemming, 3:58 pm August 30, 2010:

  När jag gick i 9:an åkte vi på skolresa till Österrike med klassen. Jag köpte då med ett gökur hem till mamma, ett ganska billigt och fult sådant. Hon ville nog inte ha det , för det hamnade i mitt rum så småningom, och sen i ett skåp. Men jag undrar fortfarande hur jag tänkte. Vilken normal 16-åring köper gökur till sin mamma? Känns fortfarande jobbigt när jag tänker på det. Freud hade haft öppet mål på det där.

 • Flemming, 3:59 pm August 30, 2010:

  15 kanske man e i 9:an förresten.

 • Flemming, 3:59 pm August 30, 2010:

  15 kanske man e i 9:an förresten.

 • Jazzhands, 10:05 am August 31, 2010:

  Men fatta hur glad man/jag skulle bli om min 15-årige son gav mig ett gökur! Jag skulle svälla av stolthet. VÄLARTAD fick just en definition.

 • Jazzhands, 10:05 am August 31, 2010:

  Men fatta hur glad man/jag skulle bli om min 15-årige son gav mig ett gökur! Jag skulle svälla av stolthet. VÄLARTAD fick just en definition.

 • Flemming, 10:43 am August 31, 2010:

  Haha, jag minns att tjejerna i klassen tyckte att det var väldigt sött gjort av mig. I was a deeply troubled youth. Men välartad.

 • Flemming, 10:43 am August 31, 2010:

  Haha, jag minns att tjejerna i klassen tyckte att det var väldigt sött gjort av mig. I was a deeply troubled youth. Men välartad.

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen