Jazzhands

Guld, rökelse och myrra

Julen är skimrets, blingets, guldets och glittrets högtid! Så har det varit i alla tider.

Guerlain tar synnerligen fasta på detta och vinner årets lyxrace med sin guldkollektion som är en specialutgåva inför jul. Guld, rökelse och myrra! Allt på en gång.

Guerlains delikata ögonskuggor går i lila, och serveras på ett guldfat tillsammans med en svart eyeliner. Det är som att ha Cleopatra i en liten ask. Det lilla etuiet ligger härligt i handen, både smidigt och tungt på samma gång, vilket givetvis ger mervärde till produkten, sånt som Dior och YSL annars är så bra på. Att få produkter att kännas som smycken, eller extra lyxiga menar jag

För kännaren kan tilläggas att varje limited edition-produkt har Guerlain-biet gömt någonstans i eller på sig. Biet har varit Guerlains (och franska monarkins?) symbol sedan 1800-talet så här finns inte bara guld och rikedom (alltså lyx) utan dessutom tradition. Det är vad symbolen signalerar, i alla fall för mig. Ungefär som gamla pengar versus noveau riche.. Är det inte bina som syns på ögonskuggan högst upp till vänster, förresten?

Sublime Radiant Power – deras (och kanske marknadens) bästa kroppsskimmer kommer också i en julversion och skänker kroppen en både julig och ljuvlig guldglow som doftar svagt av viol. Ett bra köp om du frågar mig. Kanske borde den doftat rökelse eller kanel istället så här i juletider, men den glittrar i alla fall ikapp med julgransstjärnan.

Etiketter None

  • manny-ken, 12:51 pm December 2, 2010:

    Vad fint att hitta dig här! Lila eyeliner – yes! Men ögonskugga… njae. Inte för mig.

  • Caroline Hainer, 3:24 pm December 2, 2010:

    Med ditt mörka hår, och ljusa porslinshy skulle lila bli jättefint på ögonlocken. Men visst, jag hör vad du säger.

  • Aka, 6:45 am December 3, 2010:

    Kul att du är här! Några önskningar: 1) har du koll på var man köper bra grejer på nätet? 2) lite julklappstips? (frågorna hänger väl egentligen ihop!)

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen