Jazzhands

En fråga om lakrits

Det här mailet fick jag:

“jag har kommit på att jag vill dofta lakrits men vet inte vad jag ska leta efter eller var jag ska börja. Googla lakrits + parfym? Kanske har du eller bloggens läsare några tips?”

Svar:
Om du vill dofta ren lakrits förelår jag Demeters Licorice. Demeter har massor av “verklighetsinspirerade” dofter, de  som äppelpaj, klöver, sushi och så vidare. Kate Moss sägs älska doften “Dirt“. De är väldigt bra i regel och dessutom väldigt billiga. Men tyvärr försvinner de snabbt från kroppen.
Om du kan tänka dig en mer komplicerad doft, där lakritsen, eller snarare anisen, ligger som en fin underton finns det massor med bra saker att välja bland.

Lolita Lempicka till exempel (plus för vacker flaska!) doftar sött av vanilj och viol, men har anis som bas.  Lite som lakritsglass – söt vaniljglass med smak av söt lakrits. Herrversionen är starkare.

Guerlains Anisia Bella (Aqua Allegoria-serien) å andra sidan, doftar kärv saltlakrits blandat med trä. Mer hardcore! Tänker mig att den passar utmärkt på en intellektuell studentska i hård, svart page och glasögonbågar. Svarta givetvis. Varva med Bvlgaris Jasmin Noir.

Etros Anice är ett mjukare alternativ, som den något blygare systern som mest klär i ljuslila. Liksom Diesels Loverdose.

Vill du verkligen göra ett statement så bär Mat Very Male av Masaki Matsushima. Stark, respektingivande lakritsdoft. Lär bevisa för alla runt mötesbordet vem som bestämmer.

Etiketter: , , , , , ,

 • Lisen och Ik, 12:21 pm December 3, 2010:

  Kul med nån som har så bra koll på dofter! Jag vill verkligen också v ara sån ^^ Själv har varit på jakt dels efter en söt violdoft, dels efter en frisk fikondoft länge. Tyvärr begränsas mitt sökande väldigt mycket av att jag bara köper icke-.djurtestat. Nu har jag iaf köpt en rumsparfym med fikondoft från L’Occitane som jag tänkte ha på kläder.. butiksbiträdet sa att det ska gå bra.

 • Caroline Hainer, 1:03 pm December 3, 2010:

  Kära Lisen,

  Stå på dig i din jakt på icke-djurtestat! Det kanske kan glädja dig att vad gäller parfymer är det ytterst få som djurtestar och/eller innehåller djurmaterial. Sedan kan ju företaget tyvärr fortfarande testa övriga produkter, men just parfymerna är ofta obefläckade av smärta och lidande.

  Har du luktat på Guerlains Figue-Iris? Den borde ju passa dig utmärkt. Jag älskar den. Jag ska kolla upp åt dig hur Guerlains djuretik ser ut!

 • Lisen och Ik, 4:06 pm December 3, 2010:

  Ingen fara alls! Jag är ju extra kinkig med djurtestat och använder bara saker från märken märkta med “the leaping bunny”. Det är ju förstås bra om inte själva parfymerna är djurtestade, men av principiella skäl köper jag ändå inte om inte själva märket i sig är helt djurvänligt. Men kolla gärna upp och fråga dem om the leaping bunny /BVUA-märkning! Stora märken är ofta så svåra att få kontakt med tycker jag.

  Jag har tex hört av mig till Marc Jacobs men inte fått svar. Väldigt synd för det är nog mitt favoritmärke gällande dofter. Har faktiskt en Marc Jacobs Daisy (ja jag frångår tyvärr mina principer ibland, men det var länge sen nu) som är min favoritdoft, och så finns ju marc jacobs splash med fikondoft och gurkadoft som jag också gillar jättemkt.. Men men, jag avstår som sagt.. :/

 • Caroline Hainer, 6:19 pm December 3, 2010:

  Inte för att det är viol eller fikon i den med The Body Shops White Musk är bra tycker jag (om man gillar musk, givetvis), och Love Etc ännu bättre.

  Har du provat Ted Baker? Hans dofter är absolut inte djurtestade. Ted Baker Fragrances står med på PETAs snälla lista. Vet att Ã…hléns har ett litet urval…

  Och jag håller med om att det är svårt att få kontakt med stora företag.

 • clara, 12:46 pm December 5, 2010:

  Hej, ville bara tipsa om Brin de Réglisse från Hermès. Den luktar lakrits och lite läder (tror jag) och jag gillar den skarpt.

 • jana, 2:42 pm December 7, 2010:

  hallå hallå! melon då?? har varit i alla tonårsbutiker jag kommit på. ingen har melonparfym! säg inte sergio rossi, för den luktar verkligen inte melon, även om han det var vad han siktade på. och kalk/gips? jag vill lukta gips!!

 • Brevet från Guerlain - Fifty Scents | Rodeo Magazine, 8:49 am December 8, 2010:

  […] Här kommer ett svar från Guerlain på frågan om djurtestning av deras produkter. […]

 • Konsumtion, 9:25 pm February 21, 2011:

  […] mina två svenskkollektiv i London. TVÃ…L: nån dussinvariant PARFYM: Shewood. Men jag letar en ny. Jag vill lukta laktrits! MINERALVATTEN: skogshallon eller päron VIN: vittvittvitt. Chardonnay allra helst. Klarar inte […]

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen