Jazzhands

Marie, var är du?


Och nu en text om mariekexet, denna symbol för Spaniens ekonomiska återhämtning.

Mariekexet skapades av det engelska bageriet Peek Freans i London 1874 för att fira bröllopet mellan Alfred av Sachsen-Coburg-Gotha och Maria Alexandrovna av Ryssland. Kakan blev populär i hela Europa, särskilt i Spanien, där den efter det spanska inbördeskriget blev en symbol för Spaniens ekonomiska återhämtning, då bagarna kunde massproducera dessa på grund av veteöverskott.

Jag säger det igen: Mariekexet blev alltså en symbol för Spaniens ekonomiska återhämtning!
Enligt Wikipedia.

Är det detta som gör att det blir svårare och svårare att hitta Fingermarie, mitt favoritkex? Detta fulländade men ändå så enkla kex.

Jag oroar mig för Fingermaries framtid. Det finns varken på COOP eller ICA längre, i alla fall inte i min närhet. Ska jag behöva åka till stormarknader eller förortscentrum för att inhandla? Jag har inget emot stormarknader och förortscentrum men de ligger långt bort.

Ämnar kontakta berörda parter och kräva svar i frågan.

Etiketter None

  • Joel, 5:36 pm December 7, 2010:

    Fingermarie, världens otrevligaste öknamn.

  • Joel, 5:36 pm December 7, 2010:

    Fingermarie, världens otrevligaste öknamn.

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen