Jazzhands

Parfymfrågan

Det kom ett mail:

hallå hallå! melon då?? har varit i alla tonårsbutiker jag kommit på. ingen har melonparfym! säg inte sergio rossi, för den luktar verkligen inte melon, även om han det var vad han siktade på. och kalk/gips? jag vill lukta gips!!

Här kommer svaret:

Demeters Thunderstorm luktar aningen kalk. Det är den enda jag vet som jag själv luktat på. Vad gäller melondofter kan man tänka sig The Body Shops Body butter med doft av honungsmelon. Inte en parfym, visserligen men en parfymerad produkt som får jobbet gjort.

Jag har bett tidningen Bons doftredaktör Andreas Båsk ge dig ytterligare tips. Han skrev nämligen nyligen en text om just ämnet melonal. Så här svarar han:

“Många parfymer som säljs som ”marine” och ”aquatic” innehåller två ämnen som heter melonal och calone – ofta är de från tidigt 90-tal. Hur de kom att associeras med hav är för mig en gåta, eftersom de snarare luktar som ett neonfärgat hologram av en melon. New west for her från Aramis (1990) var en av de första parfymerna som kom fullproppad med dessa ämnen och den brukar beskrivas som en melonbomb.
Issey Miyakes L’eau d’issey
är ett annat exempel. Idag missbrukas de här ämnena envist i sportdofter, men letar du där får du i regel en massa trä och metall på köpet vilket i kombination med melon ger lukten av nyduschad värdetransportrånare. Vill du ha melonen ren och eteriskt dallrande som svag neon runt din kropp – kolla ovanstående tips eller leta bland frostade flaskor från första halvan av 90-talet”.

Etiketter None

 • emelie, 7:26 am December 8, 2010:

  Hej! Viol då? Har inte lyckats hitta någon bra.

 • Lisen och Ik, 9:25 am December 8, 2010:

  Jag har en gammal favorit från The Body Shop “The spirit of moonflower” som jag har för mig innehåller melondoft. Den är inte fullt så sötsliskig och melonig som deras lotion, men lite åt det hållet. Tyvärr har den ju utgått ur sortimentet sen några år, men jag tror att åtminstone parfymoljan finns på ebay, och eventuellt också i TBS-butiker utomlands.

 • JuliaF, 2:48 pm December 8, 2010:

  Viktor&Rolfs Eau Mega doftar melon tycker jag. Tyvärr.

 • Johan, 12:18 pm January 23, 2011:

  Hej! Jag undrar om du vet var man kan köpa Demeters Thunderstorm samt Dirt i Sverige? Tack på förhand, Johan

 • rodeo.net, 7:23 pm March 30, 2011:

  Parfymfragan.. OMG! 🙂

 • rodeo.net, 12:32 am June 3, 2011:

  Parfymfragan.. Awesome 🙂

 • rodeo.net, 6:31 am June 3, 2011:

  Parfymfragan.. Huh, really? 🙂

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen