Jazzhands

Mer naket!

De nakna läpparna. Jag ser dem en del ute på stan. Ibland sitter de på unga töser, i kombination med alldeles för mycket foundation, i en alldeles för mörk nyans.
Inte för att vara den men det gör mig lite illa till mods. Man vill gå fram och trycka deras hand och med vänlig röst säga att less is more. Kära ni.

Catwalkens nakna läppar är något annat, något mer androgynt, blekt och sprött.
Det måste inte vara fel.

För den som tycker att foundation på läpparna helt enkelt låter för äckligt, så tycker jag ett ljust läppstift kan vara ett alternativ. Det finns många fantastiska nyanser, som inte behöver resultera i 80-talets ljusa Lili & Sussie-munnar. Att låta det dra åt beige istället för fuschia är väl nyckeln.

Eller varför inte ett nude-färgat lipgloss? Med mycket pigment då, så att det även blir en färgskillnad. Då får man ju den nakna färgen, men en – förhoppningsvis – mer levande konsistens och form?

Och låt mig få berätta vad som är snyggt till. Alltså supersnyggt. Alltså Keira Knightly-snyggt? Askgrå, silvriga smokey eyes! Ka-ching!
Nyårsafton, snart är du här.

Etiketter None

 • Lisen och Ik, 10:13 am December 11, 2010:

  Ush jag avskyr den dr looken du beskriver på unga tjejer på stan :p Jag ser den också ganska ofta. Och ofta tycker jag att dom tjejerna är väääldigt mycket mascara också, alltså dubbla-spindel-bens-mycket. Blä. Looken smokey-eyes och läppglans låter mycket bättre. Fast jag måste säga att jag nog ändå har svårt för det där med att sminka bort läpparna. Jag tänker liksom inte androgyn, jag tänker döing :p

 • lisa, 10:21 am December 11, 2010:

  nude-färgat lipgloss, det ska jag ut på stan och leta. tack!! fantastiskt fin blogg du har tycker jag. har även jazzhands som bokmärke, så bra!

 • Caroline Hainer, 10:40 am December 11, 2010:

  Tack för den fina julklappen, Lisa! <3

 • masha, 12:06 pm December 11, 2010:

  när jag var hos en kompis i paris lånade jag hans lip eraser från mac, i kombination med macs myth. så himla fint, ser ut som att man knappt har läppar, but in a good way.

 • Caroline Hainer, 5:49 pm December 11, 2010:

  Lip eraser har, såvitt jag vet, utgått från deras sortiment nu. Eller har du annat tips på vart den finns? Tror alla nude lips-fans därute gärna skulle prova.

 • sthlmandsouth, 5:11 pm December 12, 2010:

  jag gillar!

 • masha, 8:27 am December 14, 2010:

  när jag var där sa min kompis att den fanns i deras flagship stores… har ingen aning om hur det ser ut idag. men som vanligt funkar alltid ebay: http://shop.ebay.com/i.html?_kw=mac%20lip%20erase&_fcid=192&_jgr=1&_localstpos=&_sc=1&_sop=15&_stpos=&gbr=1

  jag köpte en nyss för jag hittade aldrig någon i paris. eller… jag orkade inte ränna runt och leta, snarare.

 • lisa, 12:45 pm December 15, 2010:

  tack masha för det fina tipset, varför kollade jag inte ebay direkt liksom? gör ju det med allt annat..
  tack igen!

 • Line of beauty, 11:44 am February 7, 2011:

  Lip erase har åtminstone tidigare funnits i Mac:s pro stores.

 • rodeo.net, 11:28 pm June 2, 2011:

  Mer naket.. May I repost it? 🙂

 • rodeo.net, 6:03 am June 3, 2011:

  Mer naket.. Great idea 🙂

 • Selina, 12:36 pm November 7, 2013:

  Nude lips…blah. Give me a vibrant lip any day. For me, nothing is more like a nude lip than a bit of clear lipgloss or just lipbalm. That is my kind of naked lip

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen