Jazzhands

En julklapp från Neil

En tidig julklapp!

Neil Morris Fragrances ger sina kunder gratis frakt, på alla beställningar över 50 dollar (man handlar lätt över femtio dollar) som läggs innan nyårsafton!
Passa på att handla dofter du vanligtvis aldrig kommer över. De finns inte på taxfreen direkt.

Här är en rolig sak – Neil Morris låter dig komponera din egna parfym. Du får svara på ett formulär, berätta vilka slags dofter du vanligtvis gillar, berätta vilka doftnoter du skulle vilja ha. Helst vill han ju såklart träffa dig så att ni tillsammans kan blanda till den rätta parfymen, från hans 700 olika doftessenser, men genom tydliga önskemål går det att blanda på långdistans.

Annars finns fina dofter att handla, som Neil Morris redan blandat åt oss. Som Coral, en doft han komponerade efter att besökt Laguna Beach i Californien och gått på stranden i tre timmar. Toppnoterna, alltså de man stöter på först, är bergamott och granatäpple. Sen fyller fikon i, och lite bulgarisk ros, för att sedan ömsint sköljas över av sandalwood och musk, som ska påminna om lukten av drivved som flyter i land på stranden.

Eller Clear, som är baserad på ett barndomsminne från när Neil var liten och cyklade. Det var soligt, lindblommorna doftade ljuvligt. Det har han försökt stoppa in i flaskan med doften Clear, som innehåller grapefrukt, lindblom, mint och cedar. Ljuvligt.

Sedan gillar jag inspirationen bakom Storm. Neil minns när han var på Cape Cod och hur det drog ihop sig till storm. Han minns hur det luktade, precis innan stormen, precis när det mörka drar in över vattnet, över stugorna, över de tomma stränderna. Papaya, tonkaböna, lime, musk och marin.

Den som vill testa lite nytt kan beställa en “sampler” med alla hans 8 signaturdofter, för 25 dollar.

Etiketter None

No comments

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen