Jazzhands

Årsbästa – tack för allt 2010!

1. Los Angeles i fyra månader.
Året började bra. Highlights: small talk med Anthony Kiedis som var i området för en fika, såg Jackie Stallone i den sunkigaste mataffären.

2. Toy Story 3

Bra film.

4. Sista avsnittet av 24.
Inte en dag går utan att jag tänker på det. Den nedbrutna Jack, utan en enda strimma hopp kvar, som vänder sig om för ett sista farväl. Jag får en klump i halsen.

5. Upptäckten får.

Värmdö bjöd på en fin överraskning – fårfarm! Dessa fina, rara, ädla djur som bara vill en väl.

6. Skatteåterbäring.
Ka-ching!

7. Brorsans besök.
Det är sällan svensk-japanen Hainer Jr besöker oss i norr. Men i år gjorde han det. Två gånger!

8. Chris Isaak in concert.
Det finns fortfarande män som är naturligt coola. Mjuka och hårda på samma gång. Torkar tårarna mot den vita t-shirten som spänner över de vältränade armarna och sen tar surfbrädan under armen och surfar bort sorgen. Chris Isaak kan mycket väl vara världens mest kompletta man.

9. AT-klubben
En klubb bestående av skrivande mediadamer som älskar att baka. AT står för Afternoon Tea. Eller kanske All Terrific? Te sötas, som bekant, bäst med skvaller.

10. Nya bekantskaper
Alltså när man kommer upp i en viss ålder så känns det plötsligt lite svårare att träffa nya människor, hitta nya vänner. Eller så är det precis tvärtom? Jag har i alla fall lyckats stöta på riktigt fina människor och känt “Huh, här är ju en person som är som jag!”. Ni vet vilka ni är.

Bonus: Paris. Jag har varit där hur många gånger som helst. Aldrig charmad, aldrig frälst. Förrän nu, i augusti. Såg staden från ett nytt ljus. För en gångs skull var jag rätt klädd, gick inte runt och frös. Och för en gångs skull vågade jag prata ful-franska. Och det, som Robert Frost skulle sagt, gjorde hela skillnaden.

Etiketter None

 • Okinava, 3:19 am December 22, 2010:

  Var tog punkt tre vägen?

  ps. du är bäst.

 • Okinava, 3:19 am December 22, 2010:

  Var tog punkt tre vägen?

  ps. du är bäst.

 • Jonas, 1:45 pm December 22, 2010:

  På en så här kort lista över grejer med 2010 och skatteåterbäringen får en av platserna?
  Bonusklagande: “Såg staden från ett nytt ljus” – stod du alltså på ett ljus, som var nytt, och tittade ner på staden?

 • Jonas, 1:45 pm December 22, 2010:

  På en så här kort lista över grejer med 2010 och skatteåterbäringen får en av platserna?
  Bonusklagande: “Såg staden från ett nytt ljus” – stod du alltså på ett ljus, som var nytt, och tittade ner på staden?

 • Emelie, 8:05 pm December 22, 2010:

  Apropå punkt 10 – hur gjorde du? Själv befinner jag mig i rakt motsatt situation; jag tittar på de få vänner/bekanta jag har och får en stark känsla av “Men herregud, vi har ju INGENTING gemensamt”. Men när man nått min aktningsvärda ålder känns det alltför riskabelt att säga upp bekantskapen med dessa få. Så rent konkret – hur gick det till för dig? Kurser, uteställen, grönsaksavdelningen på Konsum..?

 • Emelie, 8:05 pm December 22, 2010:

  Apropå punkt 10 – hur gjorde du? Själv befinner jag mig i rakt motsatt situation; jag tittar på de få vänner/bekanta jag har och får en stark känsla av “Men herregud, vi har ju INGENTING gemensamt”. Men när man nått min aktningsvärda ålder känns det alltför riskabelt att säga upp bekantskapen med dessa få. Så rent konkret – hur gick det till för dig? Kurser, uteställen, grönsaksavdelningen på Konsum..?

 • Caroline, 9:54 pm December 22, 2010:

  Jobbet och kollegor. Så tråkigt och kanske förutsägbart, men genom jobbet och genom kollegor har jag träffat nytt folk som jag till min glada förvåning velat lära känna mer. Mycket “Känner inte ni varandra? Det borde ni göra”, och en del middagar (jag umgås med folk som tycker om att ställa till med bjudningar – det underlättar!).

  Det kanske inte funkar i alla yrken…förvisso.

  Känns också som att jag har fördjupat vissa nya kontakter (och sagt hej då till någon gammal).

 • Caroline, 9:54 pm December 22, 2010:

  Jobbet och kollegor. Så tråkigt och kanske förutsägbart, men genom jobbet och genom kollegor har jag träffat nytt folk som jag till min glada förvåning velat lära känna mer. Mycket “Känner inte ni varandra? Det borde ni göra”, och en del middagar (jag umgås med folk som tycker om att ställa till med bjudningar – det underlättar!).

  Det kanske inte funkar i alla yrken…förvisso.

  Känns också som att jag har fördjupat vissa nya kontakter (och sagt hej då till någon gammal).

 • vickan, 5:42 pm January 13, 2011:

  Hittade hit via Kattakvack, kollade runt lite och BANG! där satt den! #8 herregud, en kvinna med så god smak måste man ju fortsätta läsa!

 • vickan, 5:42 pm January 13, 2011:

  Hittade hit via Kattakvack, kollade runt lite och BANG! där satt den! #8 herregud, en kvinna med så god smak måste man ju fortsätta läsa!

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen