Jazzhands

Doftfrågan om liljekonvalj

Hej Caroline!
Jag är på jakt efter en parfym som doftar liljekonvalj. Vill inte ha några blomblandningar, utan en ren och tydlig doft av liljekonvalj. Har du några tips?
/M

Hej!
Demeter
har, som alltid, en bra imitation. Tyvärr får du nog beställa den från USA. Även om dofterna är billiga kan tullen bli dyr. Bättre då med engelska Penhaligon’s, som har en hyfsat tung liljekonvaljparfym som du kan beställa direkt från dem. Eftersom det är inom EU slipper du extra avgifter. Gillar du doften finns tvål och doftljus också. Flaskan är fin, doften gammaldags.

Van Cleef & Arpels Muguet blanc sägs vara bland de bästa liljekonvaldofterna. Svår att få tag i dock, men prova Ebay! I Sverige skulle jag rekommendera Diors Diorissmo, den finns på de större varuhusen.

Etiketter None

 • Sara, 1:00 pm December 22, 2010:

  Antonias Flowers Floret luktar liljekonvalj och helt underbart!

 • ann, 6:31 pm December 22, 2010:

  Ã…h, liljekonvalj! Woods of Windsor har också en liljekonvaljparfym (edt). Kolla http://www.woodsofwindsor.co.uk/lily-of-the-valley.html. Tråkigt nog så levererar de inte parfym utanför UK. Jag har för mig att jag har sett Woods of Windsor på vissa Ã…hlénsvaruhus också, men inte på parfymavdelningen, utan bland tvålar och sånt.
  När jag hade min mest intensiva liljekonvalj-hype för ca fem år sedan köpte jag en edt med tydlig liljekonvaljdoft från Dior som hette Lily Dior. Underbar. Eftersom jag inte har sett den i butik på väldigt länge så antar jag att Diorissimo har ersatt den.

 • Charlotte, 3:46 pm January 26, 2011:

  Crabtree & Evelyns “Lily of the Valley” är rätt och slätt liljekonvalj på flaska.

 • Mellan hägg och syrén - Fifty Scents | Rodeo Magazine, 9:31 am March 29, 2011:

  […] har du här, och då rekommenderas i synnerhet Diorissimo eftersom den luktar i stort sett uteslutande […]

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen