Jazzhands

Det vackra som väntar

Kollar prognoser för makeup våren/sommaren 2011 så här i minusgraderna, och fastnar för Rodartes guldlock-stil. Jag kallar den det i alla fall, med tanke på det rufsiga, levande håret och den guldiga sminkningen. Så söt man kan vara, tänker jag, och minns plötsligt att man ju kan göra en sån där jättebena som “förr i tiden” utan att se infantil ut, om sminkningen är den rätta och håret fästs med ett tillräckligt vuxet och sofistikerat juvelsmycke.

Annars är det kanske också avsaknaden av mascara (trenden håller i sig alltså? Det trodde jag inte) som ger den barnsliga och flickiga touchen.

För de markerade ögonbrynen och den fina munnen påminner mig mer om Jean Harlow och den sortens flick-sexiga kvinna utan kurvor.

Vi måste såklart också tala om kinderna. Hade de varit mer rosa hade det varit Lolita-varning, men med en fin bronzer (utan skimmer) ger bara en varm touch som efter kollovistelsen. Är det samma nyans på ögonlocken kanske?

Hur som helst faller jag för detta och det bästa är ju att hela looken känns väldigt doable, den känns inte konstig eller svår på något sätt.

De glittriga ögonfransarna hoppar jag över men gudinneliknande guldläppar tänker jag lätt prova.

Etiketter None

  • Lisen och Ik, 10:28 am December 27, 2010:

    Ã…h, jag gillar. Fast guldiga läppar är nog för extremt för mig. Däremot kan jag absolut tänka mig att testa en nedtonad variant med lite guldskimrande/nudefärgat läppglans, skippa mascaran och köra bronzer/aprikost rouge på kinderna..

  • Caroline Hainer, 4:26 pm December 27, 2010:

    Men nog finns det inspiration att hämta här! Ser fram emot våren…

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen