Jazzhands

Läsarfrågan om hallon

Läsarfrågan om hur man ska gå tillväga om man vill lukta gott av hallon har fått stå tillbaka ett tag här. Men nu är det dags för ett svar. Årets första! YAY!

Jag känner egentligen bara till två hyfsat rena hallondofter. Eftersom man inte kan utvinna parfymolja ur hallon så skapar man hallondoften från en galen liten molekyl som heter frambinone. Man rekonstruerar den, helt enkelt.

Den ena hallonparfymen jag  känner till är DKNYs Delicious Candy Apples Ripe Raspberry (detta omöjliga parfymnamn!) som du hittar på närmaste varuhus eller KICKs. Den är söt, röd, somrig, fräsch och doftar mycket hallon.

Den andra doften är Demeters Raspberry Jam, som luktar precis så – som hallonsylt! Den beställer du billigt från deras hemsida.

Jag har också luktat på Britney Spears Circus Fantasy och Mariah Careys Lollipop Bling. Båda luktar fruktigt, bärigt, smetigt och sött och innehåller hallon (frambinone). Britneys tycker jag inte är så dum alls. Lite söt, kanske passar den bäst på en ung flicka med näpen blick och huvudet fullt med drömmar med en söt, randig halsduk på sig men kompositionen är inte alls dum, den är positiv, gullig och lite naiv.
Gemensamt för de båda är att de luktar inte så mycket hallon som den syntetiska hallonlukt vi är vana vid från glass och godis. Men gillar man den är dessa två damers färgglada dofter värda en provsniff. De finns också på varuhusen och KICKs. Prova!

Etiketter None

 • Lisen och Ik, 12:56 pm January 1, 2011:

  Yves Rocher har en hallondoft: http://www.yves-rocher.se/control/parfym/fruktiga-dofter/eau-de-toilette-ekologisk-hallon-100-ml/?cmSrc=Search

  Jag använde den serien ett tag för många år sedan när jag också var insnöad på hallon, men jag blev tyvärr lite besviken då jag upplevde att den påminde mig om lakrits av någon underlig anledning.. Billig är den iaf 🙂

 • Gabriella, 4:32 pm January 1, 2011:

  Om man inte vill använda parfym finns det ett bodybutter från Body Shop som luktar hallon- ungefär som hallonsoda

 • moa, 11:17 pm January 1, 2011:

  har du något tips på en god citron/citronmeliss doft?

 • Moa, 11:29 pm January 1, 2011:

  en parfym som doftar kokos då?

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen