Jazzhands

…och nu över till naglarna.

Tror aldrig jag sett så många nagelprodukter som hos salongsmärket med det vackra, 60-talsklingande namnet Peggy Sage. Jag scrollar ned för listan på produkter för “händernas skönhet” och tror att den tar slut när den i själva verket fortsätter ännu lite till.

Behöver man så här många saker för naglarna?

Lite så resonerade jag för en tid sedan, innan jag bodde i LA ett tag och kunde få en kombinerad mani-pedi för tjugo dollar, på salongen runt hörnet. Eller, på salongen i vilket hörn som helst i staden.

Då fattade jag, sakta men säkert vikten av manikyr.

Nu har vi inte riktigt kommit dit än i Sverige, då man kan “svänga in” på ett litet nagelspa “runt hörnet” och känna sig fabulous för fickpengar. Men vi börjar förstå.
Vi älskar nagellack, och vi älskar spa. Snart kommer vi också att älska – och kanske begära – prisvärd nagelvård för alla.

Tills dess får vi hålla till godo med det vi kan åstadkomma själva. En bra start, för den som orkar, är givetvis professionella (eller i alla fall bra) produkter. Inte bara i fråga om kvalitet, men också i fråga om användbarhet. Jag tycker att en nagelbandstrimmer är en bra start (jag skulle inte, till skillnad från min mamma, gå med på att “en nagelsax fungerar lika bra”), och ett sånt här, alltså ett bufferblock. Saker som heter något i stil med “One Minute Miracle” brukar lova något mer än de håller, men det här lilla blocket talar sanning, det ger “brilliance extréme” på en minut. Ett bra – nej, det bästa – alternativet om man…

a) inte vill ha nagellack men ändå imponerande vackra, skinande, välvårdade naglar (tips: informera era män om denna möjlighet!)
b) vill ha naturliga naglar.
c) inte kan hitta ett ofärgat nagellack som sitter bra.

Kostar 66 kr.

Etiketter: , ,

  • Gabriella, 11:43 am February 1, 2011:

    Precis hittat hit – vilken underbar blogg!! Små och stora funderingar kring dofter och annat på skönhetskartan – allt man tänker på dagligen m a o. Fortsätt så 🙂

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen