Jazzhands

Egofrågan

Hej!

Men vilken är din favoritdoft då?

Inget boostar egot så mycket som en fråga som denna. Tackar som frågar, anonyma läsare!
Mina favoritdofter ändras en del, för tillfället är jag i det närmaste besatt av Angel (Thierry Mugler).
Men jag älskar klassiska Guerlaindofter, i synnerhet Jicky, Eau de Coq och L’Heure Bleu. Vackra, stillsamma, romantiska dofter fulla med historia. Tyvärr måste man handla dem utomlands. Men det bidrar också lite till kärleken?
Mitt sminkbord är fullt med dofter och flaskor, och jag förälskar mig i nya hela tiden. Men om jag tvingas – på liv och död – att välja mina favoriter (det är ju som att välja sitt favoritbarn!) så blir det dessa.

Etiketter None

 • Moa, 9:52 am January 6, 2011:

  Åh fyfan jag vet hur det är att vara närmast besatt av en doft..

 • lina, 1:08 pm January 6, 2011:

  Hör ju såklart inte till dessa dofter. Men hur känner du för Diors Dolce Vita? Älska, hata eller blah?

 • Caroline Hainer, 9:03 pm January 6, 2011:

  Oooh, intressant! Ska prova. Genast!

 • Vasilisa, 10:12 pm January 6, 2011:

  Greetings from Finland! I have really enjoyed reading your blog and its interesting to hear about your favorite scents. I also love L´Heure Bleue. But Eau de Coq?! I never come across it, what it is it like?

 • lina, 12:07 am January 7, 2011:

  Ville bara inflika att jag inte menar eau de dolce vita, utan rätt och slätt Dolce Vita =)

 • Caroline Hainer, 9:26 am January 7, 2011:

  Greetings Finnish friend! Eau du Coq (1824) has been describe as “Eau de Cologne with a dash of Jicky!”. It was intended as a men’s perfume, but was soon regarded as unisex. Do look for it on Ebay or if you are abroad. If you like Jicky, or Guerlain in general, you will most likely not be disapponted.

  I also like Aprés L’Ondée. Have you tried it?

 • Vasilisa, 9:41 am January 7, 2011:

  Hi, thank you for the reply, now I am really curious! 🙂 Such an old fragrance!I have just received a sample Apres L’Ondee, but I must say that although it is definetly academically wonderful, it somehow does not move me the same way as for example L’Heure Bleue does.

  Looking forward to reading more of your posts! And i would be happy to hear about scents based on green/tomato/mint notes.

 • Karin W, 10:09 am January 7, 2011:

  Kuriosa: I någon av sina böcker (jag tror det är “Kärlek i Europa”) skriver Birgitta Stenberg att Jicky är doften för den “manlige” partnern i ett lesbiskt förhållande. Den “kvinnliga” partnern ska bära Mitsouko. Kulturhistoriskt intressant!

 • Caroline Hainer, 10:15 am January 7, 2011:

  HAHAHA! Fantastiskt. Ska jag spinna vidare på detta skulle jag faktiskt säga att det borde vara tvärtom.

  Eller varför inte bära Eau du Coq, som inte bara genom namnet signalerar manlighet utan också var ämnad för män men bars av kvinnor.

  Måste läsa boken. Tack för tips.

 • Caroline Hainer, 4:04 pm January 7, 2011:

  Breaking News: har nu luktat på Dolce Vita och den är underbar, tycker jag. Peppar, nejlika och ingefära luktar den för mig, men mer sandknastrande solstol än julafton. Tack för tipset, skriver upp den på min växande lista över “parfymer jag önskar mig”. Jättegod, tycker jag, flera lager, sitter länge (som det verkar). Topp!

 • lina, 5:30 pm January 7, 2011:

  Tack för svar! Vad roligt att att du är så engagerad och bra på att svara!

 • rodeo.net, 10:12 am June 3, 2011:

  Egofragan.. Awesome 🙂

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen