Jazzhands

“Du framstår som Råd&Rön-astråkig”

Snälla du, jag älskar kosmetik men du kan inte hålla på och blogga så här. I den här miljön, Rodeo, där alla har så mycket attityd och personlighet, framstår du som Råd&Rön-astråkig med sådana här inlägg. Jag vill ha en bra kosmetikblogg eller ingen alls. Du drar ner betyget på hela Rodeo om du inte sätter igång och tycker med stil.

Jacqueline Kothbauer


Hej Jacqueline!

Tack för ditt tips. Jag älskar Råd & Rön och tipsar gärna om produkter som är prisvärda, bra och effektiva, till skillnad från produkter som är enbart nya. Jag är ledsen om du tycker att det är tråkigt. Du kommer tyvärr aldrig att få se bilder av mig i en ny ögonskugga, eller foton från senaste pressfrukosten här. Det finna andra bloggare som gör det mycket bättre och hellre än mig.

Däremot hoppas jag kunna ge dig och andra läsare konkreta, hållbara tips som jag kan stå för och mer och fördjupad kunskap om parfymer, som är mitt specialområde. Det kanske blir torrt, men det är okej. Jag är ganska ointresserad av att odla en attityd, jag vill hellre skriva om produkterna.

Hoppas att du fortsätter läsa de andra bloggarna här på Rodeo, jag håller med om att de är mycket bra!

Vänligen
Caroline

Etiketter:

 • Maria, 2:40 pm January 20, 2011:

  Du är grym! Fortsätt precis som du gör, som du säger finns det bloggar i alla kategorier – och din är i särklass en av de mer kunskapsberikande när det kommer till parfym och tekniken bakom.

 • Peter, 3:24 pm January 20, 2011:

  Fortsätt som du gör. Det finns ju en anledning att jag läser din blogg och inte blondinbellas.

 • lina, 3:25 pm January 20, 2011:

  Vilken elak människa Jacqueline verkar vara. Tycker din blogg är tiptop som den är och det är därför jag läser den iallafall. Tycker det är skönt med någon som är attitydbefriad.

 • Moa, 3:32 pm January 20, 2011:

  ojojojoj vad jag inte håller med den människan som tyckte så, fortsätt precis som du gör och jag är dig evigt trogen som läsare! förresten är det ju en komplimang att vara parfym- och kosmetikbloggarnas råd&rön.

 • sill, 3:38 pm January 20, 2011:

  HEJA CAROLINE!

 • Cec, 3:47 pm January 20, 2011:

  Haha vilket kul brev!
  Jag gillar också att din blogg är saklig och att du uppebarligen har stor kunskap om det du skriver om. Finns ingen anledning att skriva mer fluff eller att du skulle lägga dig till med någon slags attityd!

 • Katta Kvack (fd Bjooti), 3:59 pm January 20, 2011:

  Ha ha ha, jösses vilken otroligt otrevlig kommentar, för att inte tala om total brist på insikt i vad denna blogg handlar om. Men visst, om allt i livet handlar om att odla en image så kanske det är så man tänker. Personligen vill jag ha din blogg och dig precis som det är!

 • Sofia, 3:59 pm January 20, 2011:

  Men, det är väl ingen kosmetikblogg utan en parfymblogg? Ledtråd: namnet.
  Överraskad att hon inte försökte coina sitt eget uttryck “mediababe” som hon försöker göra i tusentals andra kommentarsfält. Asenerverande…
  Gah, det finns så mycket man skulle kunna säga om det här, men jag nöjer mig med: Hon har fel, du har rätt.

 • lovisa, 4:04 pm January 20, 2011:

  Jag älskar att lära mig saker, och jag tycker sånt är bra mycket mer intressant än att läsa vad andra människor drack sin latte nånstans så keep up the good work!
  Jag trodde aldrig i mitt liv att parfym var en sån vetenskap..

 • thisismycat, 4:21 pm January 20, 2011:

  Annars, om du behöver hjälp med profilering och att “nå ut” kanske den här boken passar?

  http://www.jacquelinekothbauer.se/blog/?page_id=288

 • Hanna Johansson, 5:20 pm January 20, 2011:

  Men den här bloggen är ju poesi! Och den behövs. Fortsätt som du gör, vi verkar vara ganska många som skulle bli ledsna annars!

 • F, 5:28 pm January 20, 2011:

  Jag anar att Jacqueline är en människa som har patent på “stil”. En perfektionistiskt sofistikerad person, utan tvekan. Den distingerade tonen i hennes “Ilsket Brev till Parfymblogg” ger oss alla onekligen något att sträva efter.

 • Linnea, 5:30 pm January 20, 2011:

  Din blogg är den enda jag följer!! Älskar den jättemycket!!

 • S, 6:15 pm January 20, 2011:

  Vilket svammel! Jag uppskattar bloggens elegans och vetenskap.

 • ann, 6:53 pm January 20, 2011:

  Caroline, bloggen är asbra! Älskar’t.

 • Louise, 7:03 pm January 20, 2011:

  Håller med föregående talare! Om det är något som saknas
  i bloggvärlden så är det väl riktig kunskap och inte en massa
  tyckande, “fluff” och trender.

 • ida i umeå, 8:10 pm January 20, 2011:

  din blogg är exakt en sån jag känt behov av. som tipsar om produkter som ingen annan tipsar om, dina personliga favoriter. samt att du svarar på specifika frågor med en sådan kompetens och samtidigt med ödmjukhet. jag är så imponerad och jag är överlycklig att jag hittade till din blogg innan du anslöt till rodeo. ba fortsätt exakt såhär!

 • Karin W, 8:14 pm January 20, 2011:

  Vilket pucko! Nu finns det ju tack vare dig och några få andra INTELLIGENTA skönhetsbloggar som en intellektuell och mogen kvinna kan följa med hedern i behåll.

 • bebe, 8:33 pm January 20, 2011:

  haha, gud vilken knäpp kommentar! roligt att du postar den. men jag gillar din blogg precis som den är!!!

 • Lina A, 8:28 am January 21, 2011:

  Haha, ta det som en komplimang… Jag hade blivit orolig om “Mediababe” som Jacqueline kallar sig (herregud) hade tyckt om min blogg. Jävligt konstigt insändar brev. Fortsätt PRECIS som du gör!!!!!

  Tycker du har den bästa doft och skönhetsbloggen i Sverige.

 • Jacqueline Kothbauer, 9:06 am January 21, 2011:

  Lysande replik Caroline! Jag kunde inte ha gjort det snyggare själv. Däremot skall jag nyansera min kritik mot din blogg. Det är inte vad du gör som är tråkigt – “tipsar gärna om produkter som är prisvärda, bra och effektiva, till skillnad från produkter som är enbart nya” som du skriver – utan HUR.

  Råd&Rön är innehållsmässigt utmärkt men saknar helt en stilistisk kvalitet som gör det intressant att läsa. Det vill säga den som skriver saknar förmåga att göra det på ett roligt, eftertänksamt eller på annat sätt inspirerande.

  För att vara riktigt tydlig skall jag peka ut någon som skriver om kosmetik med stor kunskapsbas och fantastisk stilistik, Hedvig von Mentzer. Hon skrev länge för ELLE på ett sätt som var helt förtrollande. Borde blivit reklamcopy för det sätt hon kan trolla med orden för att beskriva ett vanligt läppstift. Dessutom gör hon djupreportage om olika kosmetiska behandlingar och produkter. Jag benchmarkar alla mot henne och därför hävdar jag att du har en bra grund att stå på i din kunskap, men som skribent vill jag se betydligt mer flair.

  Det skall vara en njutning att läsa en text, som inte bara är en informerande broschyr. Dessutom undrar jag vad det innebär att bloggen sker i samarbete med Saether. Är det din arbets- eller uppdragsgivare? Om så är fallet vore det kul att veta vad du tycker om Emma Wiklunds blogg på Damernas vars huvudsyfte är att sälja hennes hudvårdslinje Emma S.

  Jag skriver just nu på fortsättningen av boken “Mediababe – nio steg till framgång med hjälp av media”. Den nya bloggen handlar enkom om bloggar. Därför läser jag väldigt många och är väldigt ärlig med vad jag tycker. Inte minst för att jag tycker att bra bloggar är bland det bästa som finns.

  vänligen
  Jacqueline Kothbauer

  http://www.mediababe.se

 • Caroline Hainer, 9:34 am January 21, 2011:

  Hej igen Jacqueline!

  Bloggen presenteras i samarbete med Saether och det är en bra fråga hur vår relation ser ut. Jag tycker att det är viktigt att vara ärlig och tydlig med en sån sak.

  Rodeo är mina uppdragsgivare, inte Saether. Saether sponsrar dock bloggen för att de, liksom jag, vill att det talas mer om parfym. Jag bloggar inte på något sätt uteslutande om deras produkter, jag har heller inget avtal med dem som säger att jag bör göra detta. Deras filosofi är att om man lär sig mer om parfym, så blir man troligtvis mer intresserad av att upptäcka fler dofter och i slutändan kanske man provar någon av de parfymer som de distribuerar, eftersom de är rätt många och bra. De har flera klassiker och många nyheter i sitt stall, lyckligtvis (för både dem och mig).

  Jag hoppas att det svarar på din fråga?

  Jag kikade in på Emmas blogg, jag tycker hon är oerhört rar, och det slår mig inte att den i första hand ska sälja produkter, även om en blogg kan ha som syfte att stärka varumärket, i det här fallet EMMA själv.

  Vad gäller min stil och avsaknad av flair så skulle det bara kännas konstlat att lägga sig till med ett skrivsätt för sakens skull. “Bli roligare”? Känns som ett svårt upplägg. Minns när jag recenserade i Nöjesguiden och fick kritiken “Kan du försöka göra det lite roligare?”. Man blir rätt så låst då.

  Det finns massor av bra skönhetsbloggare – von Mentzer är en av dem, Bjooti och Malin Crona är två andra. Allt passar inte alla och så vidare. Men jag tackar dig, det gör jag, för att du tagit dig tid och engagerat dig i mig och min blogg. Det här är min röst när jag fritt bloggar om skönhet och doft är jag rädd. Men visst, jag kan alltid polera den. Man är aldrig en färdig produkt.

  Vänligen
  Caroline

 • Lizzie, 9:37 am January 21, 2011:

  Jacqueline: jag tycker att det intressantaste med dina kommentarer här och på Ingmaris blogg är: om du nu är ett proffs på hur man använder media och bloggar för att nå ut, varför vet man inte vem du är? Caroline är en etablerad och respekterad journalist så det känns väldigt skevt när du ger henne råd och tips på hur hon ska skriva och agera på sin blogg. Det är även väldigt uppenbart att dessa kommentarer endast, ett i ditt tycke, “smart” sätt att använda bloggar för att nå ut med din bok…

 • Karin, 10:20 am January 21, 2011:

  Fattar ingenting, du skriver ju superbra! både på denna och din andra blogg, både smart och som någon skrev ovan, poetiskt. Du behövs. OCH – jag tycker du skriver roligt! (Marky Mark-bilden o sista meningen i CK-inlägget fick iaf mig att le stort)

  Jaqueline: har du hört talas om kulturrevolutionen i Kina? Ditt resonemang fick mig oanlett att tänka på den.

 • thisismycat, 10:28 am January 21, 2011:

  Lägger in ordet “benchmarkar” i mitt filter i Firefox.

 • Karin, 11:00 am January 21, 2011:

  Instämmer i majoritetens inlägg. Bra parfymblogg, med smartness och skönt torrt språk. Fila gärna lite Caroline om du vill, men för guds skull – fluffa inte! Bli inte reklamcopy. Då förlorar du ju ditt egenvärde och blir helt plötsligt någon som bara skall förmedla andras värde.

 • Vasilisa, 1:10 pm January 21, 2011:

  Hello from an international reader. Fifty scents is the only blog I have to check daily from Rodeo.net.

  Now I am really confused about the requirements for more attitude, style and personality for a perfume blog. Really, scents are immaterial, and if you write about fragrances, you can mainly banally describe the ingredients of the scent or talk about the impressions they give. What else could it be? Should the blogger start taking pictures of herself wearing Angel? Or holding a bottle of a Guerlain perfume bottle?

  I have been happy with Carolines posts, I would love to read more about her perceptions of scents. I also really enjoy to read text just about the products themselves, instead of a stream of narcissistic egoboosting.

 • Maggie, 4:48 pm January 21, 2011:

  Go Caroline! Både ditt språk och dina kunskaper är imponerande!

 • Jacqueline Kothbauer, 2:02 pm January 22, 2011:

  Lizzie,
  Du sätter fingret på något som är så uppenbart när man jämför bloggstjärnor med de mest respekterade journalisterna. Bloggarna är åsiktsmaskiner och journalister skall enligt yrkeskårens etiska regler vara neutrala. De enda undantagen är krönikorna som lite kan sägas bloggarnas förlöpare.

  Hedvig von Mentzer är journalist, inte bloggare. Caroline Hainer, som driver denna blogg, är också journalist, inte bloggare. Det tror jag är en av anledningarna till att hennes blogg saknar den personlighet som jag efterlyser. Ett blogginlägg innehåller mycket sällan intervjuer med människor. Deras inlägg blir röster i en artikel som gör den levande. En bloggare skriver ut sin egen röst och jag tycker att Carolines blir en smula matt i jämförelse med de övriga bloggarna här på Rodeo. Jag förknippar Rodeo med attityd och trendkänslighet.

  Caroline skriver om kosmetik på ett gediget sätt, men jag konstaterar att det aldrig känns spännande. Hon överraskar mig inte, däremot är det stramt förpackat och hon förefaller ha en kunskapsbas att stå på. Det är utmärkt, men jag vidmakthåller att en bloggare behöver personlighet och i en miljö som Rodeos behöver man bara gå till Johan Wirfälts blogg för att se vad kunskap + stilistisk förmåga kan åstadkomma.

  Tills sist har du helt rätt, Lizzie, jag bloggar som en förlängning av min bok “Mediababe”. Som du säkert läst handlar boken om att bygga ett starkt personligt varumärke med hjälp av media. Ingen av er hade någonsin hört talas om mig före den här debatten. Nu vet du vem jag är o vad jag gör. För att du har en stark åsikt om mig. Skulle jag göra något som faller dig i smaken kan du byta åsikt om mig från en dag till en annan. Det låter en smula självsäkert, men är bara en av alla upptäckter jag gjorde i researchen för “Mediababe”.

  Hur kommunicerar vi människor med varandra via media? Att ni som verkligen gillar Carolines blogg tog tillfället i akt att berätta det är ett typiskt beteende på bloggar och kommentarsfält. På grund av min kritik har ni nu blivit än er fästa vid denna blogg. Komiskt nog har denna debatt stärkt hennes ställning som bloggare. Hur vet jag det?

  Ã…r 2007 grundade jag och två andra communityn MariaNova.se. Där iakttog jag tusentals tjejer som bloggade, deltog i forum, la upp bilder med mera. Min bok “Mediababe” kom till för att hjälpa dem vidare. Jag kan inte allt, men har arbetat med online media sedan 1994. Därför vågar jag mig på att göra så här och testa reaktionsmönster. Till sist, varför är jag inte känd? För att jag aldrig har strävat efter det, men i och med “Mediababe” har jag inte längre något val. Mitt mål är dock att skriva böcker och ge föreläsningar som hjälper människor att förverkliga sina drömmar. Inte att bil kändis;-)

  vänligen
  Jacqueline Kothbauer

 • Caroline Hainer, 8:44 pm January 22, 2011:

  Hej igen!

  Då ber jag att få tacka för att du stärkt mitt trista varumärke, så hoppas jag att vi kan sätta punkt och gå vidare för den här gången.

  Hej så länge!

  Vänliga hälsningar
  Caroline

 • Karin, 12:26 pm January 24, 2011:

  Det du gör är fantastiskt. Jag är i vanliga fall (tidigare) helt ointresserad av parfymer men så du skriver och beskriver dem gör att man verkligen blir intresserad. Man önskar sig en egen doft.
  Jag är inte intresserad av skarpa dofter. Jag vill gärna känna igen dem. När du skrev om Vanilj tyckte jag verkligen om! Annars är jag förtjust i min duschtvål från Kiels som heter Grapefruit. Det finns möjligen ingen parfym som har en ren grapefrukt doft?

 • Karin, 3:06 pm January 24, 2011:

  Jag älskar din blogg just för att du är så detaljfixerad, och ja, kanske “Råd&Rön”-aktig. Jag tycker det är jättespännande att läsa om olika parfymers doftuppbyggnad och historia, det är det som gör din blogg unik. Så fortsätt så!

 • Jasmin, 10:05 pm January 24, 2011:

  “Det vill säga den som skriver saknar förmåga att göra det på ett roligt, eftertänksamt eller på annat sätt inspirerande.”

  Vems blogg har människan läst? Jisses, detta är som ett dåligt skämt. Man har ju lite nerve när man ger någon tips på “hur” de borde skriva, men om man nu ska vara sån, så kan ju båda repliker från Jaqueline ovan vara det mest oinspirerande jag läst på länge. Då kan jag ju komma med ett tips: testa att dra ner på den där tomma “attityden” och det där “tyckandet” som inte känns fräscht någonstans. Det är så tröttsamt genomskinligt och bara stinker PROFILERING TILL VARJE PRIS. Bara jag som längtat efter något genuint med mycket hjärta? Det är vad jag hittat här!

  Du är en (om inte den) av de bäst skrivna bloggarna på Rodeo just nu. Kan inte nämna ens tre andra bloggar som inspirerar mer. Och jag som inte ens är parfymtjej. Tack för att du inte tar photobooth-bilder på dig själv eller skriver om vad du ätit till lunch. Lav your blog!

 • Annika, 11:35 am January 28, 2011:

  Pff, jag älskar sättet den här bloggen är skriven på! Jag har blivit så less på överputsade ytor, det är skönt med en blogg som _är_. Inte mer, inte mindre. Och är så bra dessutom!

 • Anna, 11:46 pm January 31, 2011:

  Ã…h gud. Mediababe. Skjut mej. Om du har jobbat med media och bloggar sedan 94 är det otroligt spännande hur du lyckades komma på en så töntig titel och hur ditt språk kan vara så otroligt meningslöst och urvattnat. Du är inte helt haj på stavning heller ser jag. Och kan man inte blogga som journalist eller? Öh jag fattar inte. Dina kommentarer är en tjock gröt av nosens som ger mig dyslexi och får mig att vilja säga upp mig från mitt mediajobb.

  Caroline: Din blogg är skitbra.

  PS. Shalimar är Junior Sopranos favoritparfym.

 • fd Badbomben här hej, 7:26 am February 14, 2011:

  Hejsan!

  Nu är jag ju en föredetting (och dessutom finlandssvensk sådan) vad som gäller skönhetsbloggerskap men ville bara tycka till här. Tycker att Jacqueline har så fel som man bara kan ha och att hennes uttalande endast uttrycker dagens ack-så-förbaskat-påklistrade-bajs-attityd-om-att-man-ska-va-så-jävla-tuff-och-cool-och-attityd-fräs-argh-arg.

  Jag hittade din blogg just precis för en stund sen. Men. Jag började scrolla neråt för att se i lagret. Vad annat du skrivit. För att jag blev nyfiken och intresserad! Och det är ovanligt för mig, jag är en kräsen läsare som vill ha innehåll i bra förpackning. Jag orkar inte med mediakåta bloggairheads som endast tänker attityd, fräs, ståfräs, attityd. Jag stannade kvar för att du skriver bra, är intresserad, engagerad och för att du inte attitydiserar dig vid din råballa frukostmuesli, din mohawkfrilla, din morgonchampagne och din vråålcoola chihuahua och helsikes wroompoppiga hornuggla hade du visst också som husdjur. Tack för en bra blogg med substans, låt för guds skull inte någon sån härn individ påverka ditt personliga sätt att skriva.

  p.s. En liten fråga efter mitt utbrott. Jag gillar J’adore från Dior, flera Estée Lauder-dofter (typ Pleasures, Beyond paradise, Beautiful Love), Fragile från JGP, Giorgio Beverly Hills (:D), Oscar de la Renta Volupté, Flower by Kenzo och L’air du Temps, i synnerhet Printempsversionen. Har du något hett tips så där på rak arm som du tycker skulle passa mig och som jag nästa gång borde sniffa på i parfymboutiquen?

 • Miriam, 8:18 am March 18, 2011:

  Fortsätt som du gör!

 • rodeo.net, 11:13 am June 3, 2011:

  Du framstar som radron astrakig.. Smashing 🙂

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen