Jazzhands

Men alltså…

Okej, det här är verkligen ett sidospår men Michael Jackson ska få en egen parfym. Men som med så mycket annat som rör The King of Pop så är det inte en vanlig hyllningsparfym, eller ens en “kändisparfym” i vanlig bemärkelse. Nej, parfymen “M” är framtagen ur hans dna.

MY DNA FRAGRANCE specialiserar sig på att ta fram parfymer på detta sätt. Men hur, undrar man? Jo, genom ett hårstrå.

Det blir sjukare.

My DNA fragrance samarbetar med en man vid namn John Reznikoff som säger sig ha den största samlingen av kändishårstrån i världen. Han har strån från 1500-talet och framåt, från bland andra Beethoven, Edgar Allan Poe, Albert Einstein, Elvis Presley, Marilyn Monroe och Katharine Hepburn.

Från deras hår har My DNA Fragrance tagit fram olika parfymer bland annat iQ som luktar som Einstein (flaskan har formen av en glödlampa), Blue Suede som är the scent of Elvis Presley, (tillika bästsäljaren, tydligen) och Marilyn som doftar Marilyn Monroe.

Parfymerna säljs med ett äkthetsintyg och kostar runt 60 dollar. Självklart kan också man få sin egen dna-parfym tillverkad, man skickar ett par hårstrån. Samuel L. Jackson har gjort det, tydligen.

Är det en slump att jag, i samband med denna upptäckt, också läser att Dior köpt rättigheterna till att använda Marilyn Monroe i sin kommande klädkampanj?

Etiketter None

  • Julia, 7:36 pm January 21, 2011:

    Hej! Min mamma undrade vad jag satt och läste för något och när jag berättade att det var en blogg om dofter blev hon glad, för hon har en fråga till dig. Hon tycker om Armani Sensi (och speciellt White Notes). Nu när den inte finns längre (hon är trött på att leta på internet) undrar hon om du har något tips på andra parfymer som inte är för tantigt söta men ändå inte sportigt “fräscha”. Jag tror att hon vill ha något som känns sofistikerat och modernt kvinnligt. Hon vill nog mest ha någonstans att börja sitt parfymletande. Har du något tips?

  • alice, 2:46 pm January 24, 2011:

    varför vill man ha en doft som luktar som en själv? det luktar man ju redan…

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen