Jazzhands

Exotism

Program på tv om thailändskor som gifter sig med danska män. En matrona bland thailändskorna har mer eller mindre äktenskapsförmedling från sitt vardagsrum, och har tydligen sett till att över 500 thailändskor hittat ny man och nytt liv i och kring fiskebyn hon bor i.

En dansk med små, smala ögon pratar med en lång karl som står beredd att gifta sig med en thailändska han känt i en vecka, men som han inte lyckats prata med eftersom hon inte kan danska och han inte kan thailändska. Citatet som stannar kvar är övertalningsrepliken från den lille mannen till den långe mannen: “De är ju inte dyra i drift om man säger så”.

Och sen ytterligare en övertalningsreplik: “Du ska se vad hon kan laga till av en kyckling. Hon tar tillvara på hela kycklingen också”.

Den långa mannen går med på äktenskap.

Etiketter None

  • Molly, 3:48 pm January 26, 2011:

    Fruktansvärt deprimerande skildring, från bägges håll tyckte jag efterhand. Människor som av olika anledningar resignerat inför livet. Sen var det små ljusglimtar här och där, som att flera av de äldre paren verkade hittat nån slags godhet/ kärlek till varann.

  • Molly, 3:48 pm January 26, 2011:

    Fruktansvärt deprimerande skildring, från bägges håll tyckte jag efterhand. Människor som av olika anledningar resignerat inför livet. Sen var det små ljusglimtar här och där, som att flera av de äldre paren verkade hittat nån slags godhet/ kärlek till varann.

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen