Jazzhands

Att ge någon fingret

Naglar!

Jag har massor att säga om naglar. För två veckor sedan var jag på ett ytterst inspirerande föredrag i tre timmar – om naglar och lack – och har velat dela med mig sedan dess.

Jovisst, det kan låta som tristast möjliga sätt att spendera en förmiddag. Naglar, what about it, liksom. Men det var precis tvärtom och mina nyvunna kunskaper har hittills resulterat i att jag…
a) ger alla mina vänner manikyr. Hemma vid köksbordet.
b) lägger på det egna nagellacket myyyycket snyggare.
c) har en ökat respekt för manikyrister och nagelteknologer.

Innan dess vill jag bara lite löst beröra ämnet nagellackskulörer. Bloggkollegan Benjamin här på Rodeo håller inte med mig men jag tycker att olika former av grått eller “greige”, eller grålila fortfarande är väldigt fint. Har inget emot grå naglar, tvärtom, jag tycker det är urflott till jeans. Dessutom kommer nya varianter till våren. YSL har ett fint grålila och Chanel ett i silver.

Jag ser gröna naglar överallt också. Ingen personlig favorit men “gröna fingrar” (HAHAHAHAH!) verkar vara grejen i vår. Okej, om man nu måste så rekommenderar jag ändå Chanels Black Pearl här intill, som tar det steget längre och är svartgrönt.

Det viktigaste, när man målar naglarna, är (som med så mycket annat) förarbetet.
Se till att inte rusa, kör en liten session framför teven eller efter badet när fingrar och naglar är mjuka. Polera naglarna, fila och ta hand om nagelbanden, använd gärna olja. Ett baslack förlänger nagellackets liv med flera, flera dagar (liksom gummihandskar när man diskar, har jag märkt).

Scratch nails har en utmärkt guide, kolla i synnerhet Manikyr hemma och Applikationsmetod längst ned så länge, så återkommer jag sen.

Etiketter: , , , ,

  • d, 12:42 pm February 16, 2011:

    Varje gång jag polerar naglarna är resultatet att de skivas och spricer tills det nya “opolerade” växer ut. Så jag har gett upp. Men har du nåt annat tips som alternativ till polerandet?

  • Nail it! - Fifty Scents | Rodeo Magazine, 6:41 am March 15, 2011:

    […] det finna massor att säga om saken. Men först den här läsarfrågan som dök upp i samband med förra nagelinlägget. Den sätter lite fingret (!) på vad många verkar ha svårt med, så vi börjar […]

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen