Jazzhands

“En otrevlig doftsituation”

Hej Caroline!
jag fann mig själv i en otrevlig situation häromdagen: jag upptäckte att inga av mina parfymer egentligen passade mig. jag har haft följande: light blue, lancome hypnose, stella in two stella mc cartney, chloé och nu sist coco mademoiselle. de två sistnämnda gillade jag mest, men chloé är det så många som har, och jag älskar coco m, men den är för söt! jag söker en doft som är mer kryddig, men utan att vara för orientalisk (och ofta är de orientaliska för “tunga” och passar mer äldre kvinnor). jag gillar i allmänhet vanilj, och trä, och jag letar efter en doft som är mer jordnära, som inte känns så artificiell. tror du du kan hjälpa mig, trots mina virriga beskrivningar?

Hej hej!

Otrevlig situation! Hm, instinktivt tänker jag på Estée Lauders Sensuous Noir. Den är “oriental light” kan man väl säga. Milt kryddig, inte söt, hemligt lila som en nattorkidé. Jag tycker den är underbar.

Men du har också, i alla fall någon gång, tilltalats av sötare, flickigare damdofter (som Coco Mademoiselle) så kanske Youth Dew är värd en sniff? Den är också från Estée Lauder, något sötare och mindre kryddig än Sensuous Noir, men fortfarande hypnotisk. Den brukar kallas för “Opium Light“, säkert tack vare orkidén som gömmer sig i hjärtat.

Mer jordnära dofter (och här kan våra definitioner på vad som räknas som “jordnära” gå isär) hittar du kanske bland Guerlains Aqua Allegoria-dofter, de är mer “inspirerade av naturen”, och luktar saker som fikon, friska örter och mimosa. Kan det vara något tror du? De säljs i lite större flaskor, men är väldigt lätta och framför allt lättburna.

Etiketter: ,

No comments

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen