Jazzhands

Ny giv

Okej, ny giv. Jag ska bli glädjespridare. Nya Bertil Monegrim, han som skrivit en trevlig insändare av typen Dagens ros, varje vecka sedan 1958. Om jag börjar nu kan jag ta över stafettpinnen.

Jag ska sprida glädje, bli ihågkommen som en solstråle. “Hon var alltid så varm!” ska man säga om mig. “Hon kunde muntra upp en, även på den gråaste dag”.

(Detta förutsatt att man i framtiden kommer att prata som på 50-talet)

Jag ska börja med att skriva enbart positiva hälsningar på folks Facebook-walls. Innan veckans slut ska jag ha skrivit fem insändare. En är i och för sig något kritisk, men jag tror den kommer att löna sig i längden. Jag har länge undrat varför man recenserar konserter. För vem? Var är konsumentupplysningen i det?
Jag får inget svar från Mattias Dahlström på DN. Lika bra det, för annars mister han väl jobbet. Om han tänker tanken ut alltså och, liksom jag, inser att det är menlöst.

Okej, det är inte glädjespridande per se. Ej heller att se till att någon får sparken som konsertrecensent på grund av överflödigt arbete. Men i det långa loppet. Utrymmet kunde ju fyllas med positiva nyheter?

 

Etiketter None

 • Flemming Hummer, 11:28 am March 8, 2011:

  Jag har länge letat efter en T-shirt med uttrycket “Var glad!” skrivet på bröstet. Jag tror att den hade kunnat hjälpa många att bli på gott humör.

 • Aumua, 12:09 pm March 8, 2011:

  https://www.nyshirt.com/product_images/q/don_t_worry_bee_happy_t_shirt_body__17507.jpg

  Är det du, Flemming?

 • Jessica, 12:27 pm March 8, 2011:

  Flemming skrev: “Jag har länge letat efter en T-shirt med uttrycket “Var glad!” skrivet på bröstet.”

  Fast jag skulle ha jättesvårt att inte maniskt börja sjunga “…och HYLLA din konung och guuuud!” varje gång jag såg den, uppfostrad av en Frälsningssoldatwannabe som jag är. Och det var väl ändå inte målet med t-tröjan?

  Min gamla plan var Operation: Kaffe och Bullar. Den skulle gå ut på att frivilliga kaffe-ninjor står vid olika knutpunkter för pendlare i olika mellanstora och stora städer, helt utan förvarning, och delar ut kaffe i pappmugg och bullar på servett till pendlare när de hastar förbi. Då tänkte jag mig att just de pendlarnas dag skulle börja lite bättre, just den dagen och kanske deras goda humör skulle sprida sig till kollegor och familj.

  Det skulle vara som en fika-flashmob. Ingen förvarning och det skulle inte hända regelbundet. När jag var elva försökte jag en liknande grej med tulpaner, för att det var första vackra dan i maj och jag var på gott humör. Jag möttes av en hel del misstänksamhet kan jag säga, men jag stod på mig. Folk _skulle_ ha gratis tulpaner.

  Sånt slutade jag med när jag fick skam i kroppen.

 • Flemming Hummer, 4:16 pm March 8, 2011:

  Auma: That IS me. Det var också jag som skrev den där låten, blev något ruskigt blåst på royalties. Don’t worry? Lätt för dig att säga Bobby som cashar in multum på mitt arbete och snortar koks med Robin Williams – är den lakoniskt stoiska kommentar jag nu för tiden ger på denna händelse. (Det var förresten jag som hade alla ide’erna till Star Wars – Lucas OCH Reagans dito. Blev blåst där också. George Lucas gjorde sedan också en frisyride’ jag hade till sin egen: “The White Al Sharpton”, kallade jag den. Finns nu på Lucas huvud, till beundran och illa dold avund för alla oss andra män.)

 • Din kära väninna K, 11:42 pm March 11, 2011:

  Oh men du. Jag kanske kan få hoppa in istället för M och försöka förklara poängen med vårt gemensamma skrå. Missförstå mig rätt nu – om skeppet sjunker/jorden sprängs/barnet kvävs är det knappast en konsertrecensent du ringer för att kolla hur Red Hot Chili Peppers på Globen var (om du däremot drabbas av hjärtstillestånd kan det vara en god idé att ringa någon av oss eftersom refrängen till Stayin’ alive visat sig vara idealisk för hjärt- och lungräddning. Kanske någon var på Bee Gees spelning 1974?).

  Men en konsertrecensent och en sportreporter är ju lite samma sak – båda rapporterar om en enskild händelse som varit och passerat hej då. Men det finns ju ett intresse av VAD som hände. Vem slungade in pucken i kassen? Vem lirade ett fett riff? Ja du förstår hur tugget går.

  Dessutom vill jag nog påstå att det visst är konsumentupplysning ändå. Det kan ju vara ett tips om att absolut inte missa bandet när de stannar till på nästa turné (vilket i dagens tempo är typ nästa månad) eller om att absolut inte slänga bort 700 kr på en biljett eftersom det är helt kasst (om du tänkt gå på Enrique så googla honom + Hovet först). Det kan kanske också vara ett tips om hur man väljer festivaler att åka på. Kanske åker man hellre på en festival med idel bra liveband än en festival med idel helusla sådana?

  Nåväl darling – shake your bom boms nu men inte till Ricky M. Hans senaste konsert var en trea.

 • Jazzhands, 9:17 am March 12, 2011:

  Kristin! Utan ironi – tack för att någon förklarar detta för mig! Jag går på högst en konsert om året, jag behöver förklaringar.

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen