Jazzhands

Du är vad du luktar

Att Joan Collins bär Shalimar gläder mig. Det passar en eldig dam att ha orientaliska parfymer. Fullt med kajal bara, ös på! Guldiga kläder, mycket prål. Och så förföriska Shalimar på det. Hur kan man inte älska? Ibland säger verkligen parfymen allt.

Ibland ingenting.

Arnold Schwarzenegger använder tydligen Brut Faberge. Det är en bra doft men ett roligt val av flera anledningar. Namnet får mig att tänka på “brute”, alltså en best. Den marknadsförs också som den manligaste av manliga dofter. Sloganen är “The essence of man”. Också kul. Med tanke på Arnold och hans enorma manlighet.
Brut är, trots sin höga kvalité, en jättebillig eau de cologne som säljs i varenda drugstore på hela kontinenten, i alla fall i Frankrike, Tyskland och alla relaterade länder. Den är superlätt att få tag i, den säkert vanligaste doften för killar som växer upp i de länderna och är därför lite förvånande och gulligt. Växte Arnold upp med Brut kanske? Doftade hans pappa Brut? Har han därför inte brytt sig om att byta? Är han, sin politiska läggning till trots, en man av folket som inte ser någon poäng i att splasha pengar på sånt som parfym?
Och finns det fler saker som länkar samman honom med Muhammed Ali, än att de båda är kroppsbyggare? Samma smak i parfym har de i alla fall – Ali kör också Brut.

Unga, rara, söta Emma Watson gillar Be Delicious DK, en fruktig, frisk och totalt harmlös parfym. En kritisk person skulle väl säga menlös parfym, men du hörde det inte från mig. Jag säger harmlös, och blir nästan lite rörd av tanken på att sköra Emma använder Donna Karans glada äpple. Sweetheart!

Att Kirsten Dunst använder Marc Jacobs Blush är bara logiskt. Hon är kompis med Sofia Coppola och därmed vän med Jacobs by proxy. Hon är en slags New York-tjej med stil som ofta refereras till som “quirky” men mest går ut på att blanda olika mönster och bära Wayfarers till allt. Nu, när Blush inte längre tillverkas byter hon med stor säkerhet till Daisy. En kvalificerad gissning.

Sofia Coppola däremot, är helt europeiskt kontinental (hon bor ju i Paris, trots allt) och kör Fracas och Olene Diptyque. Men hon är också very LA och har därför Kiera Mai, som gör organiska parfymoljor som säljs svindyrt i skönhetsbutiker runt Rodeo Dr. Men så är hon någonstans cool New York-brud också och har självklart Marc Jacobs, som hon ju också gjort reklam för.

Ibland, som sagt, är doften helt logisk.

Etiketter: , , , , ,

 • Moa, 6:06 pm March 10, 2011:

  Det här var väldigt roligt. Mera mera!

 • ML, 12:06 am March 11, 2011:

  Fick titta två gånger innan jag kände igen Kirsten Dunst i Bvlgaris reklam för sin nya flanker Mon Jasmin Noir. Om hon använde doften är förstås en annan sak.

 • Vasilisa, 4:43 am March 11, 2011:

  Aaah! So fun and entertaining! Celebrity doft-psykoanalysis! Mera mera!

 • Caroline Hainer, 9:23 am March 11, 2011:

  More to come! This is an everlasting well to pour from.

  Ryktet säger att Beyoncé är allergisk mot parfymer…vilket också sätter lite fingret på det här med kändisar, kändisparfymer och marknadsföringspengar…

  Att Liv Tyler enligt bekräftade rykten faktiskt använder Very Irresistable har mötts med förvåning i diverse parfymforum. Inte förvåning för att parfymen skulle vara knasig, men för att hon faktiskt använder en produkt hon gör reklam för, även privat, utanför kamerorna och så vidare.

 • sissel, 11:41 am March 11, 2011:

  Ã…h, vad jag gillar din blogg!

 • Caroline Hainer, 12:46 pm March 11, 2011:

  Säg mig vad du bär och jag ska säga dig vem du är.

 • anonym, 11:34 pm March 14, 2011:

  Riktigt intressant, själv har jag använt samma parfym i sju år snart åtta år. Jag haft endel andra också under tiden. Jag fick ett prov när jag var utomlands, köpte den precis när den lanserades…
  Vad säger du ska man byta parfymer? Ha några stycken eller kör du med en? Jag vet kompisar som har hela badrummet fullt. Vilken är din favorit?

 • groomingblogg » Blog Archive » Dofta som Arnold, 4:39 pm March 16, 2011:

  […] […]

 • Cecilia Pettersson, 12:03 pm March 18, 2011:

  Vad säger du om Very Valentino? Köpte den för första gången på gymnasiet, typ 10 år sen och har aldrig försvunnit ur mitt doftminne. Luktade lite (ny)barbie-hår – kanske inte låter särskilt roligt – men älskar hur den smälter in i huden och blir lite av en kroppsdoft (nyduschad och nytvättade kläder, varm och len hud, mjukt böljande hår…). Tycker jag 🙂

  Nu, efter att fått fina tips ifrån din blogg (som för övrigt är fantastisk – så tack för att du skriver och kommenterar/svarar så ofta :-)) – är jag på jakt efter Van Cleef & Arpels Muguet Blanc ( i love liljkekonvalj) samt Verte Violette (lite damig men åå så vacker – som gammaldags violpastiller) – har nu prover hemma på dessa två- och kanske lite sugen på syrén?? Några tips där? Vet att Demeter har en Natural Lilac.. men jag vet inte vad för kvalitet Demeter egentligen har, är det 80-tals ‘Date’ varning – sportbags parfym – eller mer åt Philosophy-fräsha hållet? Som du ser har jag en svaghet för våriga blomdofter. Paul Smiths ‘Rose’ tog snabbt slut – gud vad underbar den var. Potentiell återköpare 🙂 Tips till rosälskare!

 • Dofta som Arnold « Grooming Magazine, 12:26 pm October 11, 2011:

  […] Källa: Rodeo.se […]

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen