Jazzhands

En självklarhet bara

Eftersom det är måndag idag nöjer jag mig med att konstatera några absoluta självklarheter, som inte kräver en djupare analys.

Jo, det handlar om läppstift i fuchsia, och om hur det syns överallt. Med “överallt” menar jag visningar hos Jil Sander, Marc Jacobs och Diane von Furstenberg. Och i nya sminkkollektioner från MAC, Chanel (deras Rouge Coco Shine innehåller gudomliga nyanser) och YSL Rouge Couture.

Och så syns det på kändisläppar såklart. Kiera Knightly, Cameron Diaz (är det någon som bryr sig om Cameron Diaz, slår det mig nu…? Hursomhelst…), Rhianna, Natalie Portman och x antal andra.

Men en som verkligen gör det med bravur är Rachel Bilson, och här kommer då mina two cents om detta.

1. Man behöver inte gå hela vägen, alltså köra knallrosa med det tyngsta pigmenten, för att få till det. Ta ett läppstift som till exempel YSL Rouge Couture, som är ganska starkt och vågat.
Ta lite färg på en pensel, smörj inte läpparna direkt med stiftet. Ta lite grann på en pensel bara, och måla lätt, lätt, så blir det bara en antydan till fuchsia. Det är allt som behövs, när man inte känner sig redo att fylla ut färgen, för den kräver en del (attityd och självförtroende, till exempel).

Detta är mitt viktigaste råd och min stora poäng. Resten är petitesser. Som att…

2.Fuchsia på läpparna är fantastiskt till jeans. Som jeansjacka eller jeansskjorta. Det går inte att komma ifrån.
3. Fuchsia plus smokey eyes = vinst varje gång.
4. Lätt, lätt fuchsia utblandat med läppbalsam eller gloss, till en vårblek hy, är bedårande och docklikt.

Som sagt – självklarheter men ibland behöver man påminnas.

Etiketter: , , , ,

 • bebe, 4:56 pm March 14, 2011:

  Väldigt snyggt, gillar rosa läppar mer än klassiskt röda. Men är inte det där cerise? jag tänker fuchsia som mer mörkt och med en dragning åt lila.

 • Caroline Hainer, 5:56 pm March 14, 2011:

  För all del, cerise. Fuchsia är i regel mörkare och “blått”, men faktum och princip kvarstår: Rachel gör det bra och skeptiker kan med fördel prova “litegrann” på läpparna. Det blir bra så. YAY!

  PS: Har du något favoritläppstift i familjen cerise/fuchsia?

 • bebe, 11:38 pm March 14, 2011:

  Nej, jag har nog inte någon favorit i fuchsia, men jag är väldigt nyfiken på att prova rouge coco. har läst att den ska vara lite mer transparent och den finns ju i oändligt många färger. Har du provat?

 • Lina, 7:04 pm March 15, 2011:

  jag har en budgetfavorit vad gäller stift med fuchsia – hot tulip från viva la diva. långt över förväntan. håller bra och är fint även om jag bara duttar på lite med pensel en grå tisdagsmorgon.

 • Charlotte, 7:49 am March 16, 2011:

  Hej!

  När det ändå pratas om läppar har jag en fråga, nämligen angående det här med läppenna, jag undrar: hur hittar jag en bra läppenna?

  Ha en trevlig dag!

 • Sandra, 5:11 pm March 16, 2011:

  Ah, fuchsia ar min basta lappstiftsfarg! Jag brukade anvanda ett fran MAC som heter Fashionable Fuchsia, men tyvarr tror jag att det har utgatt. Det du namnde fran YSL ar ocksa helt bedarande vackert.

 • Caroline Hainer, 6:37 pm March 16, 2011:

  Vad tror du om Girl about town (också MAC)? För cerise?

  http://gameonfashion.files.wordpress.com/2011/02/laurenlipstick.jpg

 • Caroline Hainer, 6:43 pm March 16, 2011:

  En läppenna är ett personligt val, beroende på om man vill ha den till. Det vanligaste är ju att ha den till att markera läpparnas konturer, och därmed se till att läppstiftet inte flyter ut. Till det väljer man med fördel en hård penna och ser till att hålla den ordentligt vässad (vissa hävdar att en stund i kylen eller frysen gör den lättare att vässa)

  Men en läppenna kan också användas för att ge lite matt färg på läpparna och då väljer man en krämig variant.

  Man brukar säga att pennan i regel kan vara en eller två nyanser mörkare än läppstiftet utan problem. Man bör ta reda på om man passar bäst/mest använder röda nyanser som går mot lila (kalla) eller mot orange (varma). Därefter blir det lättare att välja en penna som funkar till fler stift.

 • Sandra, 4:47 pm March 17, 2011:

  Tack för förslaget. Jag har faktiskt tummat på det flera gånger, men det är något som har fått mig att inte slå till och det är nog för att det är lite, lite för cerise. Ã…h, jag får hålla mig till YSL tills jag hittar det nya, ultimata stiftet!

 • Caroline Hainer, 5:14 pm March 17, 2011:

  Jag förstår. Ja, det är en knepig balansgång. YSL är inte fy skam, dock. Det är så starkt och pigmentrikt att jag kör bara lite, lite grann på pensel, efter att ha preppat läpparna med balm.

 • Selina, 1:18 pm November 7, 2013:

  Bright pink isn’t for me. I have a friend who can rock fuchsia effortlessly but it doesn’t suit me

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen