Jazzhands

Exklusivt för Jazzhands: Intervju med Hans Kronbrink om tv-tipsen i DN!

Hej Hans! En av dina arbetsuppgifter är att rekommendera filmer som visas på tv, i DN. Du väljer ut tre stycken och recenserar dem? Hur länge har just denna syssla varit en del av dina arbetsuppgifter?
– Det är nog snarare fyra som är det vanligaste antalet filmer jag sätter betyg på. Ibland får jag plats med fem. Mina filmdagar är fre-lö-sö-mån. Jag har hållit på med detta sedan 1997 egentligen, men från början gjorde jag endast ett litet urval till vår tv-bilaga. Sedan 2003 har jag valt filmer dagligen, i flera år i princip ensam till veckans alla dagar.

Helt ärligt nu, hur ofta skummar du bara filmen och slår upp den i Maltin istället?
– Ärligt, det har aldrig hänt att jag kollat Maltin eller någon annan filmgurus recensioner just för de filmer jag ska betygsätta. Jag sätter en ära i att ha sett varje film från början till slut. Ok, jag har skummat x antal minuter i någon kalkonmässig film några gånger. Men max 7-8 stycken.

Har du någonsin räknat ut hur många timmar av ditt liv som vigts åt film och tv?
– Nej, det vågar jag inte. Jag har trimmat min hjärna att klara av att, när så krävs, se fyra fem filmer på en dag, och hålla isär dom… Enstaka veckor har jag sett uppemot 15 filmer. Och det på min dyrbara fritid. Det är galet, jag vet.

Hur stor påverkan i den lilla människans liv har dina rekommendationer, tror du?
– Jag har tack vare mina tre barn, som inte minst snappat upp mitt namn i luften på fester, insett att överraskande många, även unga, läser vad jag skriver. Och jag har ett antal trogna fans därute som då och då hör av sig och tackar för att jag finns till, en och annan är arg också. I samband med att DN omorganiserades förra våren skrev jag inte filmtips en kort period. Då fick jag både brev och mejl med upprörda känslor. Jo, lite betydelse har jag nog. Just tv-sidorna har ju också alltid många läsare.

Pineapple Express fick en fyra i lördags. Du räds inte att gå mot strömmen, du?
– Jag vet faktiskt inte hur strömmen går när det gäller Pineapple Express. Ibland är det bäst att inte veta det när man ska bedöma filmer. Man kan lätt bli påverkad. Jag vet bara att jag hade otroligt kul första timmen med Rogen och Franco, båda är briljanta och manuset är fiffigt. Sen blir sista delen lite överlastad.

Finns de någon recension eller rekommendation som du såhär i efterhand ångrar eller skulle vilja ändra? Här är din chans!
– Nej, jag ångrar ingenting. Många tycker däremot att jag borde ångra att jag gav Tarantinos “Kill Bill: vol 1” en etta, men den är faktiskt inte värd mer! It’s crap!

Etiketter None

 • M, 10:37 am March 14, 2011:

  En intervju värd all väntan och hajp.

 • Göran, 10:18 pm March 14, 2011:

  Kan inte annat än hålla med den store Hans om KB1, dynga pure and simple

 • Jazzhands, 11:40 am March 15, 2011:

  Hans är en hjälte.

 • Xx, 3:32 pm March 16, 2011:

  Problemet med H.K:s tips är ju att han endast går igenom de mer kända titlarna. Jag vill ju egentligen inte bli tipsad om Tjuren från Bronx eller Oskuldens Tid, det jag skulle vilja veta är om action-rullen som visas på kanal 9 kl 23.00 egentligen är något att ha.

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen