Jazzhands

Gemensamma nämnare

Hej Caroline.
Kan du hitta den gemensamma nämnaren bland följande parfymer?

– Angel (Mugler)
– Le Roi Soleil (Salvador Dali)
– Parfume de Peau (Montana)
– Aromatique Elixir (Clinique)
– Black (Bulgari)

Skulle du vilja ge mig namnet på det parfymeri i Bryssel som du tyckte var så bra. Jag kunde inte se i artikeln att du skrev ut namnet.

 

Hej!

Nej, någon gemensam nämnare kan jag inte se, tvärtom en massa olikheter. Enda likheten jag kan komma på är väl att det råder nån slags konsensus kring att de är väldigt bra och kanske också stilbildande, i synnerhet Angel och Bulgari Black.
Kanske kan man tala om dem (och här syftar jag i synnerhet på Angel och Dali) som starka och högljudda, men å andra sidan är Black och Aromatics lågmälda så det funkar inte heller.

Däremot kan jag svara på din andra fråga, och ge dig namnet på den ypperliga parfymbutiken i Bryssel:
http://www.senteursdailleurs.com/

…och här är en jättefin parfymbutik i London där man sålt utvalda dofter i tre generationer nu:
http://shop.lessenteurs.com/

 

Etiketter: , , ,

 • Kattis, 2:38 pm March 21, 2011:

  Hej igen och tack för ditt svar. Som du kanske redan misstänker är det mina favoritparfymer. Men de är ju alla lite till åren komna…och jag hittar ingen värdig ersättare. (Le Roi Soleil hittas inte ens längre i Europa, vad jag vet.)

  Jag har ett oerhört utvecklat luktsinne sedan barnsben, och det blir bara bättre (- eller värre, beroende på hur man vill se på saken…). Jag klarar nästan bara av att bära en body lotion/creme från en parfym. Men det räcker gott och väl till vardags. En bodylotion (typ Angel eller Aromatics) gör sig mycket bra i lotion/cremeform, den sitter hela dagen.

  Jag åker till Bryssel snart och tänkte ta ett besök på det rekommenderade parfymeriet. Eftersom jag uppfattar så många doftnyanser och blivit känsligare tänkte jag lägga aldehyderna åt sidan och satsa på riktig “parfym”. Det bär mig emot, men har du något gratistips på en parfym, de diversifierade dofterna till trots?

  /Kattis

 • Caroline Hainer, 3:08 pm March 21, 2011:

  Du har onekligen valt några riktiga höjdare. Säkert vet du att Bulgari Black, Angel och Aromatics alla får högsta betyg av Luca Turin?

  Bulgari Black är ju en “skin scent”, det är kanske mer dit du vill? Om du är känslig, menar jag. Fråga efter sådana på parfymeriet?

  Aromatics är, tycker jag, besläktad med Estée Lauders mjuka, lättare dofter. Kanske hittar du något kul där också?

  Eller en “splash”-version av en doft, alternativt en summer edition, som sitter “lättare”. Issey Miyake annars, är ju kungen av lätta, knappt-där-dofter?

  Berätta gärna hur besöket på parfymaffären gick!

 • Kattis, 3:31 pm March 21, 2011:

  Tack för feed back!

  Jag vill inte ha en “lätt” doft. Mitt meddelande lät kanske motsägelsefullt. Menade bara att i den mån en eau de parfume finns i bodycremevariant (vilket många gör) är det att föredra, för min del. Jag är känslig på det sättet att det blir för många intryck för mig, och att jag till och med ibland har svårt att åka kollektivt, för vissa människor luktar helt enkelt illa, om jag ska vara ärlig, och det uppfattar jag utan att stå särskilt nära dem… Som många andra, vill jag lukta “speciellt”. (Vem vill lukta som en kändis?! Jag vill inte ens lukta som Kate Moss. En av många med “egen parfym”.)

  Hur som helst, jag återkommer efter besöket på parfymeriet i Bryssel!

  /Kattis

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen