Jazzhands

Hej då Elizabeth!

1987 släppte Elizabeth Taylor sin första parfym, Passion. Den blev en succé, men det var hennes andra parfym, White Diamonds, som släpptes 1991, som verkligen orsakade en (doft)bomb världen över.

White Diamond i sin typiska 90-talskartong, anses vara en av de bäst säljande “kändisparfymerna någonsin”. Så sent som 2008 såldes det White Diamond för 67 miljoner dollar världen över. Bara det året alltså.

Och två år tidigare, alltså 2006, firades doftens 15-årsjubileum med pompa, ståt och specialversioner. Inte illa, får man säga, att ha en parfym i eget namn fortfarande in production efter femton år! Allvarligt.

Hur den luktar? Ganska “generic” kan man väl säga, fast bra för en låbudgetparfym som säljs på bensinmackar och större matvarubutiker. Absolut. Att välja mellan den, någon Hilary Duff-doft och en Date är en så kallad “no-brainer”, om man nu står där på COOP och bara måste ha en doft.

Tuberose, ros, sandalwood och lite musk ligger i basen. Väldigt vanliga ingredienser i damiga parfymer för ett solbränt dekolletage.

En mjuk, träig blomdoft är minnet som stannar kvar. Syntetiskt, ganska mycket vita blommor, harmlöst och inte på något sätt provocerande är det allmäna intrycket. Passar utmärkt för välbevarade damer i 50-årsåldern som lägger krämiga, muskiga tvålar i byrlådan för underkläder.

Tolv eller tretton dofter hann det bli innan den vackra, oförglömliga Elizabeth Taylor lämnade oss. Hon innehar därmed rekord i antal “kändisparfymer”, eller dofter utgivna i sitt namn. Även om vissa av dem inte finns kvar är det ändå anmärkningsvärt, och vittnar ändå om underbara Lizs storhet och dragningskraft. Tretton parfymer! Det är inte illa.

Vila i frid, Liz.

Etiketter:

 • Linda Johansson, 3:11 pm March 25, 2011:

  Hej!
  Vad kostar Elizabeth Taylors dofter om de nu säljs tillsammans med de “billigare” kändisdofterna och skit som DATE?
  Jag har aldrig sett hennes parfymer på bensinmackar el i de matvaruaffärer som även säljer de billigare parfymerna.
  Min Domusaffär har ett ganska stort parfymeri med de lite dyrare kändisdofterna och de ännu dyrare från t ex modehusen, men de har inte heller hennes dofter. Möjligen i början av 90-talet, men då köpte jag bara Cristobal och Opium på Domus och var inte intresserad av hennes parfymer.
  Den Kicksaffär jag brukar besöka har inte heller Taylors parfymer. Men nu när hon är död så stiger säkert intresset och det blir lättare att få tag på dem.

  Tack för en intressant blogg!

  Mvh, Linda

 • Caroline Hainer, 11:44 am March 26, 2011:

  Linda,

  Du har nog rätt, det var nog “förr i tiden” Taylors parfymer hamnade på billighetshyllorna i Sverige. 90-talet, och sen 2006 i och med hennes jubileum, kanske var senaste gången de fanns där?
  I England och USA har jag sett hennes dofter bland andra parfymer i medelprisklass, senast bredvid Kylie Darling. Då kostar den runt 250 kr som givetvis är bra mycket dyrare än DATE-parfymer och andra “drugstore-parfymer” som Brute och Tabac (som båda är utmärkta herrparfymer, för övrigt) men halva priset jämfört med parfymerna som säljs över disk.

  Caroline

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen