Jazzhands

Mellan hägg och syrén

Vad säger du om Very Valentino? Köpte den för första gången på gymnasiet, typ 10 år sen och har aldrig försvunnit ur mitt doftminne. Luktade lite (ny)barbie-hår – kanske inte låter särskilt roligt – men älskar hur den smälter in i huden och blir lite av en kroppsdoft (nyduschad och nytvättade kläder, varm och len hud, mjukt böljande hår…). Tycker jag :-)

Nu, efter att fått fina tips ifrån din blogg (som för övrigt är fantastisk – så tack för att du skriver och kommenterar/svarar så ofta :-) ) – är jag på jakt efter Van Cleef & Arpels Muguet Blanc ( i love liljkekonvalj) samt Verte Violette (lite damig men åå så vacker – som gammaldags violpastiller) – har nu prover hemma på dessa två- och kanske lite sugen på syrén?? Några tips där? Vet att Demeter har en Natural Lilac.. men jag vet inte vad för kvalitet Demeter egentligen har, är det 80-tals ‘Date’ varning – sportbags parfym – eller mer åt Philosophy-fräsha hållet? Som du ser har jag en svaghet för våriga blomdofter. Paul Smiths ‘Rose’ tog snabbt slut – gud vad underbar den var. Potentiell återköpare :-) Tips till rosälskare!

 

Hej!

Demeter är lite upp och ned, de flesta dofter är bra. I alla fall i bemärkelsen att de luktar exakt vad de utlovar. Äppelpaj-parfymen luktar äppelpaj. Dirt luktar jord och damm (sägs vara Kate Moss favorit) och så vidare. Men gemensamt är, tråkigt nog, att de försvinner väldigt, väldigt snabbt. Bättre nästan att köpa din doft i body lotion-variant om den finns (en del gör det). Det är inte “DATE-kvalitet” på själva doftkompositionen, absolut inte, men möjligen på kvalitén. Å andra sidan kostar de inte särskilt mycket så man kan gott slösa lite med dem.

Liljekonvaljtips har du här, och då rekommenderas i synnerhet Diorissimo eftersom den luktar i stort sett uteslutande liljekonvalj. En vårig blomdoft med ros som du snart hittar i parfymdisken är John Gallianos Parlez-moi d’Amour. Okej, nu kanske det inte känns helt okej att köpa Galliano efter diverse uttalanden, men ge doften en doftchans. Döm inte verket efter skaparen och så vidare…om du gillar blommiga dofter och i synnerhet ros. Gullig flaska, utformad som ett kärleksbrev. Med frimärke och allt.

Syren? Spontant tänker jag på Estée Lauders Pleasures. Den är ingen renodlad syréndoft kanske men nog doftar den av den lila blomman. Är du utomlands måste du dofta på Highland Lilac från Rochester. Doften Eclat d’Arpege från Lanvin har också ett ackord med syrén i sig.

 

Etiketter None

 • Vasilisa, 12:01 pm March 29, 2011:

  Frederic Malle´s En Passant by Giacobetti is an excellent take on lilacs! 🙂

 • T, 1:09 pm March 29, 2011:

  Yves Rocher har en syrénparfym, som verkligen luktar syrén om minnet inte sviker mig. Billig också!

  Har du någon erfarenhet av incense från demeter, Caroline? Jag är lite sugen på den, men är rädd att den ska vara för tung. Har svårt för dofter som blir för tantiga.

 • Caroline Hainer, 5:52 pm March 29, 2011:

  Jag har inte doftat på Incence från Demeter men har svårt att tänka mig att den är för tung. De brukar vara lätta och försvinna snabbt från huden. I allra värsta fall kan du blanda upp den med lite oparfymerad body lotion?

 • vilma, 6:45 pm March 29, 2011:

  Hej ! Tack för en jättebra blog, jag älskar dina rekommendationer och recensioner ! Jag tvekar lite hur jag skall formulera min fråga, men vilken parfym skulle du rekommendera till en 20-åring som inte faller för de fräscha blommiga citrusdofter som alla parfymexpediter försöker truga på mig, för att de tycker de passar min ålder och mina runda oskyldiga blå ögon? Bara för att man är ung betyder det inte att man vill dofta som en sommaräng ! Jag är heller inget stort fan av dofter som marc jacobs daisy, miss dior chérie eller coco mademoiselle, som riktar sig till de yngre generationerna. Jag vill inte dofta ung och oskuldsfull, jag vill dofta ung och sensuell ! Jag älskar kryddiga och tunga dofter som t.ex. Tom Fords black orchid och Diors midnight poison, så jag antar att jag borde ha en mer orientaliskt inspirerad doft, men folk brukar tycka de är mer för äldre kvinnor, les femmes fatales. Men alla unga kvinnor är inte romantiska drömmare som gillar pastelliga macarons och körsbärs blommor. Föreställ dig snarare en vacker stark ung kvinna som vet vad hon vill, som njuter av livet och har en elegant 20 år äldre älskare som doftar rökigt och säg sedan vilken doft hon kunde tankas bära ! Parfymer, essentiella oljor ? Hur doftar man ungt men sensuellt och sexigt på samma gång ?

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen