Jazzhands

Äntligen!

Tror jag ska bli voudou-utövare. Det verkar vara den enda sanna religionen. Var på ett föredragoch blev peppad. Föredraget i sig var inget att ha, det skulle handla om voudou i film och om den bilden är sann eller inte. Föredragshållaren från Södertörn inledde med att säga att hon inte var en expert på ämnet. Men tjeeeeenare.

Säger ju allt om Södertörn. Som om jag inte hade nog med fördomar om Södertörn innan. Plus att det där med dockor och nålar inte nämndes en enda gång. Är det någon voudou-bild man får av film och annat populärkultur är det väl den? Eller? Bah.

Sen består föredraget till en fjärdedel av ett tjugo minuter långt utdrag ur en dokumentär (som visserligen verkar bra men..) om Blaxploitation.

Nå. Det som sägs om voudou är i alla fall mycket uppmuntrande. Bland annat är det största skyddshelgonet en farbror i solglajjor, hög hatt som gillar att dra fräckisar. Äntligen en religion jag kan omfamna!

Etiketter None

  • Flemming Hummer, 10:09 am March 31, 2011:

    Voodoo är underskattat. Hela den här grejen med att spela trummor, dansa, bli besatt och gå loss som en idiot tilltalar mig. Måste ju slå alla dans-klubbar, med sina distansierat dumdryga människor, med hästlängder. Det där att man använder sprit i ritualerna verkar också tilltalande. Hur mycket roligare är det inte att ha spritceremoni än att dricka öl på krogen? Fräckisar, rituellt spritintag och knasdans låter iallafall som en helkväll för mig. Får man slakta höns också är jag definitivt där.

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen