Jazzhands

Trä mig!

Hej, jag tycker att din blogg är grym! Är på jakt efter en parfym som doftar varmt nysågat trä, vedbod och möjligtvis lite rökt enris. Jag använder Jaisalmer från Comme des Garçons, tidigare har jag även använt Odeur 71 från samma märke. Gillar unisexdofter, är inte mycket för sött och “fräscht”, har du några tips? Blev så glad för inlägget om läderdofter för det är en annan favorit! /Lisa


Tom Ford verkar också gilla doften av trä, både Oud Wood och Arabian Wood är träiga. Men inte åt det nysågade hållet är jag rädd. Den första luktar mörk, fuktig källare i en träkåk ute i mitten av ingenstans. Den muskiga oud-noten hjälper såklart till med detta. Arabian Wood är fruktigare, mustigare och full med grönska, som ett ungt, ståtligt trä överöst med gröna blad och sjungande fåglar.

Kanske är du trött på Comme des Garçons dofter, annars luktar Dover Street Market också mycket av trä. Har du provat Dsquared? Deras olika varianter på She Wood (och He Wood) är ljuvliga. Ljuvliga!

Annars är tipset att leta bland herrcologner, i synnerhet de med sandalwood och vetiver. Som Vetiver Oriental av Serge Lutens, till exempel.

 

Etiketter: , , , , , ,

 • Sissel, 6:59 pm May 2, 2011:

  Bang! tycker jag passar in också. Luktar som det gjorde på träslöjden!

 • Pojkfröken, 7:32 pm May 2, 2011:

  Rekommenderar också Marc Jacobs Bang! Och för att droppa några ytterligare Comme des Garcons: Wonderwood och CdG 2 Man. Den sistnämnda var f.ö. en perfekt valborgparfym pga den luktar bränt trä i klass med en hel majbrasa.

 • Sandra, 9:12 pm May 2, 2011:

  Eller Comme des Garcons/Artek’s Standard!

 • Pojkfröken, 9:36 pm May 2, 2011:

  Kom på en till!! Som luktar, åtminstone på mig, precis som kombo av träslöjd och enris: Tam Dao från Diptyque!

 • elin, 10:07 pm May 2, 2011:

  en annan trä!: http://www.artek.fi/products/objects/284

 • Johan, 11:12 am May 3, 2011:

  Jag äger redan Comme des Garcons Odeur 71 och planerar att köpa dess kusin Odeur 53. Gillar att de framkallar så märkliga och trevliga associationer och är fräscha på ett så intressant sätt. Undrar nu om du har du några tips om några fina okonventionella (anti)parfymer från andra märken än just Comme des Garcons?.

 • Caroline Hainer, 12:24 pm May 3, 2011:

  I största allmänhet?

  CB I Hate Perfume?
  http://www.cbihateperfume.com/

  Tokiga dofter som i mångt och mycket är släkt med CdG. Winter 1972, till exempel, luktar torrt, dammigt, grått, fuktigt, blöt vante, iskallt golv…

  Alan Cummings är inget märke men väl en person och skådespelare – och namnet på en weird parfym. Hans egen, som han gjort tillsammans med ovan nämnda CB (Christopher Brosius)

  I september kommer Maison Martin Margiela ut med en grön parfym utan namn (det heter “untitled”).

 • Emil, 2:51 am August 1, 2011:

  Jag skulle vilja hitta en som luktade lite tjärat trä och gärna lite rökt. Fast ändå så att det inte luktar rökt korv, som tjärtvål luktar. Vad tror du?

 • Träigt - Fifty Scents | Rodeo Magazine, 9:24 am October 31, 2011:

  […] jag också “men den finns ju bara utomlands”. Här finns lite träförslag annars. Dsquared ligger ju i absoluta toppen vad gäller trädofter. Börja där? Taggar: dsquared, paul & […]

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen