Jazzhands

…och så ett litet inlägg….

…om svenska IDUN Minerals.

Vackra, ljuva förpackningar till produkter med fina naturförankrande namn som Freja, Skogsstjärna och Idegran. Dekorationerna är gjorda av Patrizia Gucci som är dotter till Paolo Gucci, som ligger bakom dagens Guccimönster. Se där, lite italiensk haute couture i den svenska floran.
Bra, ultralätta mineralprodukter överlag som mycket väl kan stå upp mot i-d. i kampen om mineralfantasterna. Oparfymerade och fria från konserveringsmedel i vanlig ordning. Plus för att mineralpudret ska skydda mot UV-strålning också. Säljs på Apoteket och kostar mellan 245-349 kr.

Etiketter: , ,

 • champagne, 4:20 pm May 5, 2011:

  Hej!
  Du skriver ju ofta om miljövänliga alternativ i bloggen, och verkar ha bra koll på det. Därför tänkte jag kolla om du kan hjälpa mig med en grej. Jag skulle vilja ha en tandkräm som inte innehåller en massa konstiga grejer, men som ändå har flour. Tidigare har jag testat olika tandkrämer utan flour (eftersom det finns en massa studier som tyder på att det påverkar hjärnan negativt) men då blir min tandläkare alltid sur på mig. Har du några förslag på tandkrämer som inte innehåller en massa skumt (se tex http://www.aftonbladet.se/kultur/article12931806.ab), men som ändå har flour? Om det inte är utanför ditt område dvs. XO

 • alice, 11:02 pm May 5, 2011:

  det skulle vara fett med ett inlägg om vilka makeupfärger som passar till vilken hudton. vad som framhäver olika ögonfärger etc.

 • Linda Johansson, 10:01 am May 6, 2011:

  Jag tycker inte att Idun kan ta upp kampen mot andra mineralsminksmärken, det är för dyrt. Jag använder Bare Escentuals (i.d.) men köper det aldrig i Sverige. Det är halva priset att beställa från England och ännu billigare från USA, men det finns ju alltid risk för tull.

  Det finns många andra märken (en del svenska) som är jättebra och i samma kvalitet och dessutom har fler färgnyanser och dessutom är billigare.
  Jag blev riktigt besviken när jag såg priset. Jag hade gärna velat testa, men har inte råd…

 • Caroline Hainer, 10:50 am May 6, 2011:

  Linda, håller med om att det är fruktansvärt dyrt. I synnerhet när det finns så många alternativ, och dessutom billigare utomlands. Det är märkligt också att ett märke på Apoteket har de priserna. Men jag är ytlig här – jag gillar förpackningarna – och tycker att produkterna (har testat foundation och bronzer) har en lätt, fin konsistens. Men du har rätt – i förhållande till priset blir det kanske en annan femma.

  Föredrar du mineralpuder framför annan foundation?

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen