Jazzhands

Strandade dofter (varning för hög prisnivå)

Hittade ett hemligt meddelande på Lisa/Jons blogg på Rodeo:

Ps. Jag vill ha tips på parfym/dofter som luktar strand. Alltså faktiskt strand, snarare än människorna på den: saltvatten, sand, strandluft, vass, de små lila blommorna som finns åtminstone på västkusten (plus lite lavendel). Om det här var twitter skulle jag ju @:a Fifty scents nu…

Skön fråga, påminner mig om det där Seindfeld-avsnittet där Kramer kommer på att han ska lansera en parfym som luktar som man själv luktar efter en dag på stranden. CK Beach.
hur som helst, jag bidrar gärna med ett tips. CB I Hate Perfume At the Beach 1966 är en skön doft, som är en del i CBs (han heter Cristopher Brosius) serie Secret Memories där han gjort dofter av en massa barndomsminnen som slaskig vinter och blöta snowboots (Winther 1972) eller tomatplanta i mormors trädgård (Memories of kindness).
At the beach 1966 doftar sextiotalets galna sololja först och främst, vilket även jag förknippar med strand. Alla människor som smörjer in sig med Hawaiian Tropic eller nåt. Men den doftar också sträv sand, snäckskal, fuktig och lite äcklig tång och massor av salt.

Den är dyr men bra. Cow parfymeri har CB-parfymer. Vet inte om de har just denna men de kan säkert ta in.

En annan dyr rackare är Bond No.9s Fire Island som doftar klordränkta badkläder, varm solhud och friska havsbrisar. Dyr som satan men också så otroligt fin. Finns på NK där de ibland av någon anledning verkar extra snobbiga med just Bond No.9-dofterna men be att få prova. Som en dröm. Du måste prova på huden, den gör sig absolut inte på papper.

Ytterligare en dyr kandidat (förlåt!) är Comptoir Sud Pacifique Aqua Motu. Du kan beställa från nätet, till exempel Amazon, eller köpa utomlands och då är den inte lika dyr, runt 500 kr. Det är en marin doft som fokuserar mest på havet och havslukt men också salt, tång och lite liljekonvalj för den där lilla pikanta tonen av levande växter på stranden. Kan du tänka dig lite marina dofter så finns det en uppsjö. Saltvatten i håret kan säkert också ge den rätta känslan.

Ber om ursäkt för att mina förslag är så dyra, kanske kommer jag eller läsarna på andra bra förslag, i en mer avslappnad prisnivå?

Etiketter: , , , , , , ,

  • Jon Lax, 8:37 pm May 12, 2011:

    tack!

  • Anna, 12:58 am May 13, 2011:

    Hej! Jag kan inte så himla mycket om parfymer (rättare sagt nästan inget alls) och håller just nu på att leta efter en ny parfym som ska lukta “jag” – så jag tänkte att jag kanske kunde få hjälp av dej! Jag tycker om dofter som inte luktar ros, inte luktar för mycket mysk, inte luktar alldeles för sött eller för tydligt av citrus. Jag har haft Chloé-parfymen ett tag och tycker om dofter i den stilen antar jag, men den kändes lite för “mesig” kanske, som om den saknade något litet. Jag förstår att min beskrivning kanske inte var helt enkel att utgå ifrån, men det vore jätteroligt att få några förslag eftersom det annars slutar med att jag får gå runt och testsniffa på varenda en i affären. Tack för en bra blogg!!

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen