Jazzhands

Oh, you say?

Aaron de Mey är Lancômes Makeup Artistic Director. Han är en fantasifull – får man väl ändå säga – makeupartist och om man ska kategorisera honom så hör han nog mer hemma i den traditionella makeupen, där man liksom snyggt förfinar, än den experimentella catwalk-makeupen.

Jag träffade honom förra veckan. Han är galen. Fast på ett bedårande sätt, som en seriefigur eller smurf. Han talar med yviga gester, låter sitt långa (ganska stripiga) hår hamna i ansiktet, skrattar och har så mycket att säga om makeup att orden nästan snubblar i munnen på honom. På vacker New Zeeland-engelska dessutom.

Nå.

En sak han sa har jag faktiskt tagit till mig ordentligt. Han har nämligen många gånger sagt att han inte är så förtjust i foundation, han tycker att det bara ger ett fejkat intryck hur bra man än försöker. En sympatisk åsikt, kan jag tycka, från en professionell makeupartist.

Visst, nu jobbar han väl mest med att sminka felfria modellers hy som inte behöver makeup…kan man tänka, men det stämmer inte helt. Eftersom han ansvarar för att ta fram varje säsongs sminkkollektion för Lancôme intervjuar han (och sminkar) alla slags kvinnor med all slags hy.

Nå. Det här med att inte ha foundation. Han menar att man istället borde satsa på hudvård och vill man dölja, framhäva eller lika med huden så kan man använda puder eller lite färgad dagkräm, that’s it. Viktigare att satsa på ett bra läppstift om man liksom vill transformera sig.

Detta har jag tagit åt mig av. De senaste dagarna har jag skippat foundation och kört naket (gasp!), bara lite bronzer, lite highlighter och markerade ögonbryn. Och rött läppstift. Och jag ser plötsligt helt nya drag i mitt eget ansikte. Jag lovar.
Amazing.

Det här med makeup, alltså. Slutar aldrig att fascinera.

Etiketter: , , , , , , , , ,

 • Lotta Losten, 11:49 pm May 19, 2011:

  Ã…hå! Det här gillade jag!
  Som rödhårig, fräknig typ av människa har jag aldrig fått till det med nån slags foundation eller puder. Ser helt konstigt ut när mina fräknar försvinner. Jag har så mycket fräknar att de liksom smälter ihop och ibland ser man inte ens att det är enskilda fräknar. Och huden mellan är givetvis superblek eller rosig. Så jag menar, hur fan ska jag kunna ha bara EN färg i hela mitt ansikte när jag har hur många som helst annars? Däremot skulle det verkligen vara bra med tips på nåt att ha i ansiktet som ger nån sorts effekt. Typ döljer blämmor, lättar upp det glåmiga. Vad gör en bronzer, liksom? Jag är clueless.

 • Sissel, 3:46 pm May 20, 2011:

  Att de enkla råden nästan alltid är de bästa! Tvätta och smörja in ordentligt har gjort att jag på ett par veckor gått från att först ha foundation i hela ansiktet, sen endast lite röda områden och imorse tyckte jag att flaskan kunde stå orörd. Och så mycket finare det är att bara dutta med smink så att det knappt anas.

 • T-Anna, 11:49 pm May 23, 2011:

  Alltså, du får ursäkta, en sånt här blir jag fan svinarg på. a) det är väldigt jävla präktigt att säga att det är bättre att satsa på hudvård, som om alla med operfekt hur bara sket i att tvätta den och målar på a la 1700-tal. Jag vårdar min hur enligt alla konstens regler, men det enda sätter jag kan bli helt finnfri på är hormonpreparat eller antibiotika, och ledsen, men jag tänker inte paja resten av min hälsa för a pretty face. Jag har blivit av med 95% av mina finnar, men jag hade dem i femton år, jag har skitmycket ärr, jag har skitful hud som bara går att dölja med foundation och tack, jag använder sorterna med mest täckning och gillar det. Går utan smink på helgerna och hemma, men då är jag faktiskt ful.
  b) men smink ÄR ju fejk. Det känns lite som när min polare blev sur för att jag förklarade/visade för hennes pojkvän hur smink funkar, eftersom hon ville att han skulle tro att hon vaknade med svarta ögonfransar och rosiga kinder typ. Det är ju jobb att stå och kleta på morgnarna, filosofin att det inte ska märkas känns så… hycklande.

 • Kattis, 5:14 pm May 24, 2011:

  Tips

  Jag har prövat många foundations. Senaste tiden har jag haft Guerlains Aqua Parure. Jättebra för en lättare oren hy, med en del acneärr (som nu är på väg att bli mindre tack vare kemisk peeling och många års täta besök hos hudterapeuter). Men. Man är ju alltid på jakt efter en bättre foundation. Som gör en snyggare.

  Då har jag hittat Armanis Face Fabric! Caroline, du som är bekant med Armanis Sheer Fluid, har du provat Face Fabric? Den är superbra för en lättare täcknig. Man kan ju för all del dra på lite mer om man vill täcka mer. Visst, den är dyr, 420 kr, men Guerlains gick på säkert ytterligare 150 kr.

  Och till sist. Livet är orättvist. En del har porslinshy – andra har mer gropig hy, som min efter acne. Och som får lägga mycket pengar på produkter etc för att dölja/förbättra huden. Det är som med allt annat med andra ord. En del får mycket – andra lite.

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen