Jazzhands

Mer sommar! Tips på hårparfym! Ja!

Hej! Jag brukar alltid undvika att använda parfym på sommaren för risken att få fläckig hud. Finns det något som gör att man doftar gott och som man kan använda istället för parfym under sommaren? Är det dåligt att spraya parfym i håret? Har funderat mycket kring om det är uttorkande får håret eller om det förstör färgat hår.

 

Hej! Att du ska få fläckar på huden av parfymen behöver du inte oroa dig för, det händer inte. Fläckar på kläderna är det heller ingen risk för, det gäller mest hudprodukter som innehåller någon form av smörjmedel (glycerin, olja) som inte torkar.
Men det finns en poäng i att blicka mot “summer editions” av parfymer om sommaren i alla fall, de innehåller ingen alkohol och kan vara ett alternativ för dig om du ändå känner dig skeptisk eller oroad.

Varför vill du spraya parfym i ditt hår? Är det för att du är rädd för fläckar på kläder eller hud?
Parfym innehåller alkohol i stor mängd, som kan torka ut håret. Inte på en gång förstås men i stora mängder eller om du använder det ofta. Spraya lite på borsten istället, och kamma ut i håret, det är en snällare version.

Här är ett annat tips: i asiatiska affärer finns ofta rosenvatten, det används i asiatisk matlagning ibland. Rosenvattnet står på hyllorna med matvaror, man kan fråga efter det, och kostar några tior. Det brukar bara vara vatten som “parfymerats” med rosenblad. Läs på innehållsförteckningen, den bör vara jättekort: vatten och rosenojlja.
Rosenvattnet kan du spraya i håret så doftar du ljusrosa ros. Och eftersom vattnet inte innehåller någon alkohol är den inte lika uttorkande som vanlig parfym.

 

Etiketter: , , , ,

 • Anna, 8:50 pm May 28, 2011:

  Jag undrar om det finns någon parfym (eller något liknande) som luktar som opi’s cuticle oil to go, alltså den i tuben (den i glasflaskan luktar inte likadant). Min kusin fyller år snart och hon ÄLSKAR lukten, jag ville köpa något personligt som liksom visar att jag vet vad hon gillar och så. Några förslag? 🙂

  Tack,
  -Anna

 • Caroline Hainer, 9:19 am May 29, 2011:

  Fin fråga, jag undrar om någon kan hjälpa dig. Jag vet inte hur den luktar men ser att den innehåller en oljeblanding, kanske kan man försöka återskapa den. Någon säger också att den luktar “fruktigt”. Jag får försöka lukta på den…

 • T-Anna, 7:46 pm May 31, 2011:

  Intressant, jag har också fått höra att man blir fläckig/flammig av parfym på sommaren. Vad tror du den myten kommer från?

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen