Jazzhands

Here comes the sun!

Det sägs att det ska bli riktigt soligt och fint i helgen, upp emot 25 grader. Butikerna säljer jordgubbar som smakar riktigt bra och folk börjar fråga “vad ska du göra på semestern, då?”.
Alltså är det dags att som allra ödmjukast tipsa om tre bra solskydd. Vi kör ansiktet, för det är svårast att hitta ett bra skydd för ansiktet. Det blir lätt kladdigt, svettigt och makeup-ovänligt alltihop. Men varen icke oroliga, här finns tre höjdare!

Vi börjar med Lancaster, Deras Ultra Soothing Protection SPF50 (ca 335 kr) har högt solskydd, UVA- och UVB-skydd och massor med fukt. Lancaster är high-tech och skyddar mot fria radikaler dessutom. Solskydd är ju det främsta skyddet mot rynkor. Lancaster går stegt längre och laddar med anti-oxidanter i krämen också. Därav priset?
Konsistensen är krämig, fuktig men lätt, vilket är a och o här. Man svettas inte bort den men den ger heller inte den där hinnan som man fruktar. Sen tycker jag själv att tuben är somrigt snygg och känns härligt glammigt Saint-Tropez men det är ju en smaksak såklart.

Cliniderm Light & Matifying Sun Face Gel Cream SPF25 är en bra, lätt gel under två hundra kronor, som snabbt går in i huden och som inte på något sätt lämnar glans. Tvärtom, har nästan, nästan den mattande effekt som namnet vill påskina. Känns mer som en fuktkräm än ett solskydd. Oparfymerad, vilket är ett plus. Parfymerade solskyddskrämer har en tendens att lukta rengöringsmedel och ålderdomshem.
Och så ett tips för den som vill ha högre solskydd, och vill känna sig riktigt säker men för den sakens skull inte nödvändigtvis vill smeta in ansiktet i zinkpasta. Prova en solskyddsprodukt ur La Roche-Posays Anthelios-serie som nu äntligen finns i Sverige (på apotekskedjan Doc Morris). Jag brukade bunkra varje gång jag var utomlands förut.
Anthelios har en under-serie med “fluids”, med imponerande höga SPFs. Ta till exempel Extreme fluid som har SPF50+ och ändå en behaglig, mjuk konsistens som inte lämnar kladd efter sig på något sätt. Tar du dessutom flaskan för oily skin så får du en snygg finish dessutom. UVA/UVB-skydd, oparfymerad och parabenfri. Kostar strax över två hundra.

Etiketter: , , , , , , , ,

  • Cecilia, 10:23 am June 3, 2011:

    Bra tips!

  • Sol, svett och sommarskönheten - Fifty Scents | Rodeo Magazine, 1:41 pm June 11, 2011:

    […] skulle annars rekommendera att du har bara en solskyddskräm med mattande effekt. Här är två bra kandidater. Och så kanske lite bra, löst puder (inte för mycket, det blir kakigt) […]

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen