Jazzhands

Mythbusting!

Jag har också fått höra att man blir fläckig/flammig av parfym på sommaren. Vad tror du den myten kommer från?

Man man verkligen, verkligen ansträngde sig så skulle man nog lyckas få fläckar. Alltså om man åkte till ett riktigt solgassande land, säg Egypten eller Aten mitt i juli, och la sig på stranden, tog upp sin flaska Jennifer Lopez Glow och sprayade handlederna, och sedan låg där på handduken med handlederna upp mot solen, och pressade en stund för att sen spraya lite till och sen lite till – ja, då kunde man nog få fläckar på huden, tror jag.

Parfym innehåller ju till stora delar alkohol och det är ju “flammable” alltså det kan fatta eld, det är värmekänsligt. Så visst, det är väl inte taget ur luften men det skulle krävas stora mängder parfym och sol för att verkligen få fysiska men.

Med det inte sagt att det är helt riskfritt och okej med “vanliga” parfymer i solen. De kan ju påverka på annat sätt, som att uppföra sig konstigt och nyckfullt, och vet man med sig att man blir varm, ska åka till ett varmt ställe, ligga mycket i solen eller liknande (eller kanske tenderar att få väldigt torr hy om sommaren) så kan man skippa den vanliga parfymen och köpa en summer edition utan alkohol istället.

Etiketter None

  • T-Anna, 12:05 am June 7, 2011:

    Ã…, tack. Med tanke på hur sällan jag befinner mig i gassande solsken har jag nog igen att oroa mig för 🙂

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen