Jazzhands

…och så något för herrarna i publiken.

Satan i gatan så mycket man det får plats i den här lilla flaskan! Moschino Forever är det manligaste jag luktat på i år, tror jag, möjligen jämte Bleu de Chanel och Bulgari Man.

Moschinos nya herrdoft är en klassisk fougère, alltså den där klassiska colognedoft vi förknippar med manliga ögonbrynsmän som Don Draper, George Clooney och Clive Owen. Utan att ha träffat någon av dem kan vi konstatera att de doftar klassisk herr-cologne, med mossa i botten och kryddor on top. Det gör Moschino Forever-mannen också, helt klart, den vräkiga och ungdomliga TÄB-flaskan till trots. Detta är en parfym för män som klarar att bära tajta badbyxor på stranden utan att för ens en sekund känna sig självmedvetna. Så varför flaskan ser ut som något mamma köpt på Finlandsfärjan är väl bara nåt italienskt mysterium, någon flirt med märkets modedel?

Nå. Doften då. Sensuell tonkaböna, som doftar lätt av torkat gräs, blandas med pulshöjande, kryddiga noter som het, italiensk svartpeppar och aptitretande stjärnanis. Bilden som träder fram är eldig och sportig, men då tar vi och lugnar oss lite, tycks parfymen tänka och lägger till lite dämpande sandelträ som hör den lugna, dressade mannen med pomada till, och sensuell musk. Spelar ingen roll, den lämnar mig flämtande i alla fall. Bärs eller köpes på egen risk!

Etiketter: , , ,

 • Pojkfröken, 6:04 pm June 10, 2011:

  !!!!!! Låter som en lukt i min smak, på både det ena och det andra sättet om man säger. Dock att flaskan är så jäla ful att det knappast lär bli mer än decantköp där, alltså vad är egentligen grejen med den kommersiella parfymflaskestetiken? En jobbkollega idag ba “åååh jag tycker Marc Jacobs Daisy är en sån fin flaska som man bara vill ha framme som liten prydnad”, jag ba “……”.

  Apropå fougère, efter att ha dött lite varje gång jag använt mitt sample på Houbigants nylansering av Fougère Royale, slog jag nyligen till på hela flaskjävlen. Har du prövat? Himmelsk!

 • Caroline Hainer, 6:57 pm June 10, 2011:

  Hisklig flaska. Moschino alltså. Fattar inte. Alltså, korken ser ut som ett spänne på ett bälte av den sorten man aldrig skulle sätta på sig (om det inte var 1992 och man råkade spendera ett halvår i Italien, eller om det är 2011 och man gör all sin garderobsshopping på Maruscha de Margot).

  Men hallå, Fougère Royale är helt grym ju. Kanske gillar du Trumper också, och Wild Fern? English Fern från Penthaligon’s? Fern (ormbunke) är ju inte detsamma som fougère men de ligger lite nära varandra ändå, tycker jag. Släkt på något vis.

  Tror Diors Eau Savage också har massor av härlig fougère, n’est-ce pas?

 • Erica, 1:00 am June 11, 2011:

  Så underbart skrivet! Roligt och fint och himla bra bara!

 • Pojkfröken, 4:39 pm June 11, 2011:

  Ã…h dont make me start on Eau Sauvage. Vårt förhållande är complicated kan man säga. Är den en fougère verkligen? Jag tänker mig den alltid som en cologne gone wrong, men det kanske är där det skär sig. Får tänka om och tänka nytt. Men det är något (med rosmarinen tror jag?) som jag aldrig riktigt förstår mig på.

  Däremot är English Fern ljuvlig, kanske Penhaligons bästa på herrsidan!! Även om jag älskar Blenheim också.

  Har du skrivit om summer editions förresten? Ska kolla, ivf vore det roligt att läsa din take on detta prekära ämne.

 • Caroline Hainer, 5:58 pm June 11, 2011:

  Kan vi prata om Jicky? Alltså, Jicky. JICKY! Apropå fougère.

  Jo men visst skulle jag säga att Eau Sauvage är en fougère, även om det inte är den absolut mest typiska någonsin in the history of fougère. Men Jicky…the stuff dreams are made of, säger jag.

  Och ja, English Fern är verkligen top fem hos Penthaligons. Tycker de, de vackra flaskorna och fina etiketterna till trots, misslyckas med dofterna ganska ofta. Gör dem lite skeva, lite trista. Med vissa undantag naturligtvis, varav English Fern är ett. Har du provat den här…
  http://www.trumpers.com/product_detail.cfm?ProductID=111547198

  Och summer editons kanske man borde prata mer om. Här är ett inlägg. Men det finns nog mer att säga, vad tycker du?
  http://rodeo.net/fiftyscents/2011/02/08/doften-av-sommar/

 • Pojkfröken, 6:59 pm June 12, 2011:

  Jicky, jojomantackar. Alltså ÄLSKAR den!! Särskilt vaniljnoten tror jag? Alltså Jicky är ju så sublim att man nästan börjar gråta lite vid blott tanken. Skulle göra ca vad som helst för en egen flaska extrait.

  Men apropå vaniljnot så sprayade jag mig full med Eau Sauvage igår kväll efter att ha läst din kommentar och ba “nu ska vi testa fougèrehalten ordentligt hära”, dock att jag tidigare på dagen använt Caron Pour Un Homme (som efter de första 30 min luktar ca enbart vanilj på mig). Inte alls dum kombo!

  Håller helt med om Penhaligons annars, fina flaskorna lovar mer än de levererar. På herrsidan är jag särskilt missnöjd Endymion, en total katastrof som påminner om någon Jockey-deo jag minns jag hade i årskurs 6 och som jag ogillade redan då. Wild Fern har jag luktat på och provat EN gång vid besök i Trumpers salong i St James, måste åka dit igen pga dödsnyfiken nu!!! Har du provat Fern-parfymen från Caldey Island?? Inte jag, men är mkt sugen.

  Ang summer editions skulle vara intressant med jämförelse av specifika märken av sådana, med originalet alltså. Fast det var bara en idé. En annan idé såg jag i kommentarerna till det inläget, alltså om layering! Har du några bra layeringtipz? Mitt nya är som sagt Eau Sauvage och Pour un homme.

 • Caroline Hainer, 10:24 pm June 12, 2011:

  Caron Pur Homme! Har du möjligtvis övervakningskamera installerad hos mig, riktad i mitt badrumsskåp? Eller är detta ett sk. sammanträffande/match made in heaven?

  Jag håller andan. Vi är redan vänner, Pojkflicka.

  Har inte provat Fern från C. Island men är sugen. Kanske beställer jag ett sample från The Perfumed Court. Hinner du före mig så var snäll och meddela mig hur den luktar är du snäll! Köpte f ö ett Fern-ljus från Penthaligons. Luktar bra men inte som parfymen. Weird. Än en gång…snygg förpackning.

  Och TACK för fina idéer! Mer om Summer Editions coming up!

  PS: På tal om layering/mix’n’match – läste du om Jo Malones teparfymer? Som man blandar med mjölk/citronparfym efter behag?

 • Pojkfröken, 11:32 pm June 14, 2011:

  Jag dog lite av sug efter high tea hos Jo Malone och höll till min sambos förskräckelse på att planera om hela sommarsemestern för att hinna med en Quick visit till London för att prova. En så fantastisk idé! Dör av lycka om Sthlm får en återförsäljare av Jo Malone snart (yes I am looking at you, NK).

  Var apropå det inne på NK häromsistens och babblade med hon Sinead-lookien Linda parfymexperten om att de borde ordna föreläsningskvällar kring olika parfymrelaterade ämnen inkl guidad provning och möjlighet till köp of course. Lätt att det skulle gå plus om såna som typ jag kom! Du och Linda borde slå era påsar ihop kring detta, ja?

  P.s har beställt Caldeys beryktade lavendel SAMT Fern nu, dirty cheap på deras hemsida. Väntar med spänning.

 • Caroline Hainer, 10:41 pm June 15, 2011:

  Lustigt nog har jag varit i kontakt (“in talks”) med ett visst, exklusivt varuhus i Stockholm om detta. Det finns tankar! Men som alltid med stora maskiner tar det tid. Men håll tummarna och JA jag är ÖVERTYGAD om att det finns fullt med parfymentusiaster därute, och folk som bara vill lära sig mer av nyfikenhet och på kul. Det verkar inte riktigt butikerna och varuhusen helt insett ännu. Eller har jag fel? Inte modemagasinen helt och fullt heller, här finns stories, I tell you, STORIES!

  Och du måste, måste, måste ge mig ett referat sen när din beställning kommer. Om inte här så på caroline@rodeo.net

  Jag ser fram emot att höra från dig, min vän.

 • Äh! - Fifty Scents | Rodeo Magazine, 9:51 am April 3, 2012:

  […] bildäck och uppknäppt skjorta på svulstig italienare. Jag har ingenting emot det, tvärtom, jag gillar ju till exempel Moscino Forever som kan vara den svulstigaste italienaren på marknaden, fullkomligt genomdränkt i anis och […]

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen