Jazzhands

Men hallå, jag är också blygsamt skrytsam!

Det här med Blygsamt skryt, den där Twitterplatsen där man samlar det man anser vara stötande i sitt mer eller mindre förtäckta skryt, gäller det bara för Twitter eller kan bloggar ingå också? I så fall – varför är jag inte citerad? Jag skryter väl som ödmjukast om min frilanstillvaro mest hela tiden.
Ser en hel knippe av mina vänner citerade där men konstigt nog inte Kristofer Ahlström men jag ska tipsa dem om honom, så att det blir rätt. Här är några exempel på blygsamma skryt som alltså sticker någon människa i ögonen:

carlbildt
If The Economist is to be believed Sweden is setting a new pattern also for other countries. But still much to do! http://econ.st/mbNmEB

fwikingsson
Hur du hur klockorna ringer?

adamalsing
Är på stort evenemang med TV3. Vi tittar kort på ett klipp från Superstars. The shame när jag inser att jag står i exakt samma outfit.

jenniehammar
21 rader fran Cameron Diaz o hennes miljon-klanning sitter Jennie Hammar i malaten langkofta. Narmre varandra an sa har kommer vi aldrig.

Alltså, det är pinsamt dåliga skryt. Jag kan göra så mycket bättre än det där. Alltså, kom igen. Kallar ni det där skryt har ni inte läst min blogg. JAG kan skryt! JAG kan blygsamt skryt. Carl Bildt är en amatör i jämförelse. Adam Alsing är en nolla. Jag tar åt mig personligen och känner mig marginaliserad. Alltid blir man förbisedd, och nu även i en av mina bästa grenar. Frilansjobbet är bra men jag ogillar osynligheten.

Etiketter:

 • Veronika, 11:12 am June 11, 2011:

  Ja, skrytet kring din SPA-resa har väl inte gått någon förbi?

 • Jazzhands, 12:43 pm June 11, 2011:

  Jag bör givetvis skriva ett längre inlägg om min Frankrike-vistelse, och det goda franska smöret jag i stort sett lapade i mig. Så att skrytet verkligen FRAMGÃ…R!

 • Flemming Hummer, 4:05 pm June 11, 2011:

  Att överhuvudtaget ha varit i Kevin Klines fädernesland är ju större än något av de där skryten:
  http://youtu.be/NbCRUTAnohs

 • Jazzhands, 4:52 pm June 11, 2011:

  Frankrike för mig är http://www.youtube.com/watch?v=PE67SN05BcE

 • Kristofer, 4:59 pm June 12, 2011:

  1) Jag är VISST citerad på Blygsamt Skryt. Sök på “Guillou” så skall du finna.
  2) Frilanslivet är väl inte osynligt? Prova att sitta som redaktionschef, då är du hela tiden på gränsen till icke-existens.

 • Jazzhands, 5:17 pm June 12, 2011:

  Ah, men då är ordningen återställd. Grymt.
  Det där är en bra grej jag måste undersöka. Kommer att resulteras i “osynligast i frilansvärlden”. Eller kanske “osynligast i tidningsvärlden”. Påminner mig om en karl som satt vid samma bord som mig och en knippe utländska indieregissörer på Stockholms filmfestival (hallå, blygsamt skryt!!!!) och som påstod att han varit i filmbranschen i hela sitt liv, att han jobbat med “alla” i Sverige, och att han kände “hela filmsverige”. Jag hade aldrig hört talas om honom. Inte han om mig heller. “Men du måste vara ny…” sa han. “Jag började recensera film 2003 så relativt ny”, sa jag.

  Detta var år 2010.

 • Blygsamt skryt, 1:30 pm June 15, 2011:

  Caroline!

  Tråkigt att att du känner dig förbisedd med ditt blygsamma skryt på Twitter. Kanske är det inte tillräckligt blygsamt? Och framförallt: Följer vi dig? Om inte, så måste vi naturligtvis börja göra det. Hur hittar vid dig?

  Och vad gäller retweetsen du nämner ovan så vill vi understryka att det inte är Fredrik Wikingsson som skrivit det där om klockorna. Det är vi som har skrivit det, till Fredrik. Och det har ingenting med skryt att göra.

  Allt gott!

  Vänliga hälsningar

  Blygsamt skryt

 • Blygsamt skryt, 1:31 pm June 15, 2011:

  Caroline!

  Tråkigt att du känner dig förbisedd med ditt blygsamma skryt på Twitter. Kanske är det inte tillräckligt blygsamt? Och framförallt: Följer vi dig? Om inte, så måste vi naturligtvis börja göra det. Hur hittar vid dig?

  Och vad gäller retweetsen du nämner ovan så vill vi understryka att det inte är Fredrik Wikingsson som skrivit det där om klockorna. Det är vi som har skrivit det, till Fredrik. Och det har ingenting med skryt att göra.

  Allt gott!

  Vänliga hälsningar

  Blygsamt skryt

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen