Jazzhands

Sol, svett och sommarskönheten

hej. jag vet inte vad jag ska ha för sminkbas på sommaren. vill inte ha foundation, men tror inte att jag vill vara helt utan. iaf inte utan concealer, men det är svårt att hitta en som inte syns när man inte kombinerar den med ngt som täcker resten av huden. helena rubensteins magic concealer är asbra som sådan, men finns bara i alldeles för ljusa nyanser. jag vill liksom bara matta till huden och jämna ut hudtonen och se mindre rosa ut i ansiktet, men allt blir svettigt och glider omkring? är det en färgad ansiktskräm jag borde välja? kan du tipsa om någon? vore FANTASTISKT. /Jana


Det låter som en färgad ansiktskräm skulle passa dig. Vad har du för hudtyp? Svettiga blir vi alla (tyvärr) på sommaren, det är svårt att komma undan är jag rädd. Men är du inte fet i hyn i övrigt så är en färgad dagkräm med SPF (solskydd) definitivt en bra idé. Smashbox har en bra sådan för ca 315 kr.

Jag skulle annars rekommendera att du har bara en solskyddskräm med mattande effekt. Här är två bra kandidater. Och så kanske lite bra, löst puder (inte för mycket, det blir kakigt) för att ta ned det rosa och jämna ut hudtonen. Applicera med en stor, fluffig borste i så fall, det kan lätt bli kakeffekt annars.

En foundation jag annars upplever både lätt och relativt mattande är Maybellines mousse, som sägs vara världens mest sålda. Prova på käken eller halsen om har möjlighet (för att kolla färgen). Ligger bra i pris också, runt hundralappen. Jag kan uppleva att färgerna är lite off ibland men om man bara har lite, kanske i T-zonen, eller hittar en som verkligen passar så är det en bra grej eftersom de sitter ganska bra trots svett och värme, och mattar en del.
Och tycker du att du blir superfet i ansiktet vad du än gör så kan du ha lite blotting paper med dig i handväskan. Det tar verkligen inte bort allt fett eller liknande, och visst smink kommer med, men det kan matta lite och i alla fall förbättra den där känslan av att gå omkring och vara flottig i ansiktet. Och det kan det vara värt.

Etiketter: , , , ,

 • Sol, svett och sommarskönheten – Fifty Scents | Rodeo Magazine | Skvallernytt.se, 6:31 pm June 11, 2011:

  […] Se mer här: Sol, svett och sommarskönheten – Fifty Scents | Rodeo Magazine […]

 • Kristin, 4:40 pm June 13, 2011:

  Men alltså kära C – bildvalet till detta. LJUVLIGT! I sommar ska jag endast köpa baddräkt om det kommer med en matchande väninna och en klippa.

 • jana, 11:39 am June 14, 2011:

  tack! vet inte vilken hudtyp jag har. och klurigt att veta vilken nyans man ska välja när man måste köpa från internet. men ska kolla runt efter en färgad dagkräm!

  det var en annan sak jag tänkte på. vet du om det finns någon parfym som luktar liksom pecannöt, lönnsirap och/eller fernissa/bets?

 • Caroline Hainer, 7:38 pm June 14, 2011:

  Det är bäst att låta ett proffs avgöra din hudtyp, men den allra, allra vanligaste hudypen är “blandhy”, alltså man har torra partier (kanske kinderna), men också fetare, som pannan och näsan. Detta är alltså den allra vanligaste hudtypen, som många missbedömer som torr eller fet. Just för att man är både ock!

  Så här kan du göra – känn på huden efter att du rengjort den. Känns den torr någonstans? Känns det fet någonstans?

  Foundation är ingenting man måste ha, men det verkar som om du känner att du behöver det? Eller en färgad dagkräm. Annars kanske ett tranparant puder kan vara ett alternativ, som du borstar över en fuktkräm som du grundat med, tillsammans med en concealer som inte behöver vara för tjock. Det beror på hur du känner för din hy.

  Och du måste köpa från nätet, förstår jag, för att du inte har tillgång att prova någonstans? Ja, då är det knepigare förstås. Det viktigaste då är att du inte köper en foundation som är allt för täckande, för om färgen är lite fel på en som är alldeles för täckande så ser det förstås konstigare ut.

  Jag ska återkomma till din parfymfråga!

 • jana, 2:33 pm June 15, 2011:

  ja, smashbox går väl inte att köpa IRL i sverige? har jag fel? skulle gärna ha bara concealer om det inte vore för att det syns så tydligt att man har bara concealer då. som ngn slags hudfärgad panda.

 • Caroline Hainer, 10:37 pm June 15, 2011:

  Hm, kanske har du fel färg på concealer, det ska inte synas så mycket så att du blir inverterad panda!
  Smashbox hittar du på vissa Ã…hléns och vissa Kicks! Jag förstår att du inte bor i Stockholm?

  En bra, tunn concealer kan du använda på andra sätt än bara runt ögonen också, förresten, även om det oftast är det primära. Runt näsborrarna till exempel, och längs näsan (för en slags ljuseffekt av att den är längre och smalare…ja, jo, med lite fantasi…). Kanske kan du blanda ut din med lite fuktkräm? Blanda lite, lite på ovansidan av handen och applicera under ögonen (eller annanstans) med en fin borste?

 • Ebba, 9:12 pm June 20, 2011:

  Vart hittar jag blotting paper och mer exakt vad är det? Kommer det i en förpackning med typ 10 ex? Berätta, jag blev mkt nyfiken!

 • Josefine, 9:30 am July 14, 2011:

  Hej!
  Ett superbra tips är Cliniderms nya solcream för ansiktet Light & Matifying. Det är kosmetik och solskydd i en och samma produkt. Grymt bra för dig som vill ha en matt och fin hy hela dagen samtidigt som den skyddar mot solen. Finns att köpa exklusivt på apotek. Jag vill aldrig byta solcream!

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen