Jazzhands

Trust me, I’m a doctor

Jag läser Dr. Brandts bok “10 Minutes, 10 Years“. En fantastisk titel, eller hur?

Han är skön, doktorn. Han är runt sextio och har ett av världens märkligaste ansikten. I boken är han hyfsat hands-on och kommer med konkreta, handfasta knep i synnerhet mot åldrandet. Det allra främsta är “sluta äta socker”. Han ser sockret som främsta fienden mot både fin hy och ung hy. Socker förstör allt.Han föreslår därför att man sätter en timer när sockersuget kickar in, på tio minuter, och ser om suget försvinner. “I de flesta fall gör det det”.

Visst, jag håller med. När jag pausar sockret så ser jag ofta en förändring i hyn. Det är så svårt bara, rent praktiskt, eftersom det finns socker i allt. Allt smaksatt har socker i sig. Vi är omringade. Men så läser jag i boken att Dr. Brandts egen diet förbjuder glutenprodukter, mejeriprodukter, allt med jäst i, all juice, rotgrönsaker och de flesta frukter. Herregud, vad äter karln? Mest fisk och grönt, visar det sig.

Nå, det finns mycket handfast och bra i boken trots utrop som “Fillers are the future!” och tips som “försök att inte uttrycka dig med hela ansiktet så ofta”. Han är trots allt noggrann, han går till och med igenom hudvårdsrutiner för områden som “öra” och “käke”.

Bokens titel, och Dr. Brandts filosofi, är att om man avsätter 10 minuter om dagen åt välbefinnande – både kroppslig och själslig – så blir man gladare, mer harmonisk och får bättre hy och kropp. En sympatisk tanke. Här är några av hans råd:

* Använd alltid ett serum innan du applicerar din hudkräm.
* Har du bråttom så använd hårtorken, sätt den på “cold” och låt luften torka krämen i ansiktet innan du går vidare till nästa steg, som sminkning.
* Gör något med händerna, som att sticka eller måla, när du är sugen på socker.
* Lägg tio minuter om dagen på att läsa innehållsförteckningen på maten du äter. Leta efter socker.
* Ta en minut och tänk på vad du är redo att stoppa i munnen, och i kroppen, innan du verkligen gör det.

Jag säger det igen, han är skön doktorn. Å ena sidan strikt diet å andra sidan en hyllning till fillers och kosmetiska ingrepp. Ett barn av sin tid. Eller, en farbror av sin tid, snarare.

Etiketter:

 • Sandra, 11:56 am June 16, 2011:

  Caroline! Nu har jag äntligen hunnit kika förbi Jo Malone för att dofta på te-parfymerna. Till min stora besvikelse hade de bara “Fresh mint leaf tea” kvar. I vilket fall som helst, den doftade helt ljuvligt. En väldigt frisk och men rätt subtil ton av mynta, mycket behaglig. Men samtidigt kanske lite tråkig i jämförelse med de andra, vilket nog var anledningen till att det var den enda som fanns kvar i sortimentet. Ã…h, ibland blir jag så less på himla limited editions!

 • TESSAN, 12:52 pm June 16, 2011:

  ÄR HAN ETT LIK???!!! tänker *weekend at bernies*

 • Anders, 12:05 am June 17, 2011:

  Jag gillar verkligen din blogg, och har en fråga jag hoppas du kan hjälpa mig få svar på. Jag har ganska nyligen flyttat till Stockholm och undrar vart man bör gå för att klippa sig. Vad är stans bästa frisör, alltså? Jag har ingen större koll, det vore roligt att hamna rätt från början!

 • Caroline Hainer, 9:49 am June 17, 2011:

  Anders! Tack! Jag vikarierade på DN På Stan för två år sedan och då gjorde vi ett stort rep om stans bästa frisörer. Folk fick tipsa, kändisar fick tipsa, frisörerna själva fick tipsa. Ja, det var stort. Här är de salonger som fick bäst omdöme:

  Corinne & Friends
  Preston Hair
  Sure, Baby, Yes
  Deevi (dit går jag)

  För rockabillyfrisyrer och/eller klassisk herr (tänk George Clooney) rekommenderas…
  Sivletto
  Blowout (fråga efter Bobo)

 • Caroline Hainer, 9:50 am June 17, 2011:

  Tessan! Älskar att han å ena sidan kör jättestrikt på sin diet och å andra sidan hyllar fillers och ingrepp.

 • Ninni, 11:29 am June 17, 2011:

  Han har säkert rätt vad gäller sockret, men herregud hur ser han ut karln?

 • Caroline Hainer, 1:49 pm June 17, 2011:

  Det där är ju ändå något av en smickrande bild, kan man tycka.
  http://www.zimbio.com/pictures/LtrDUmgVrDm/2009+New+York+City+Ballet+Spring+Gala/L6SbBqRcyId/Fredric+Brandt

 • Sanna, 11:04 pm June 17, 2011:

  Eeeh ja han är ju i alla fall “slät”.

 • Anna, 8:38 pm June 22, 2011:

  Jag blir så ledsen av såna människor. Läste en artikel om honom i någon amerikansk tjejtidning och tyckte mest synd om -jag menar, visst, han har säkert svinfin hy, men har han någonsin roligt? Och att sen pracka på andra människor eländet i bokformat. Det är ju samma sak med vikt, visst skulle jag kunna vara skitsmal om jag tog bort 500 kcal från mitt dagliga intag och tränade flera timmar varje dag, men hur kul är det? Man måste ju leva med.

 • Caroline Hainer, 8:41 pm June 22, 2011:

  Han måste ju, om inte annat, känna en enorm press på sig. Om han både har en hudvårdslinje OCH en praktik. Om han späker sig varje dag OCH förespråkar fillers…

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen