Jazzhands

Nya riktningar

När man känner det stora vemodet, den krypande ledsamheten och ensamheten. När det är dags att lämna LA, med andra ord, så åker jag till The Grove. Det är ungefär som Disneyland, fast för vuxna med hög medelinkomst. Jag har inte gjort det medvetet men insåg idag, när jag var där, att jag åkt dit varje gång hittills då det börjar att dra ihop sig.

Nu ska jag visserligen inte hem på en vecka, utan till Fresno som i det närmaste kan beskrivas som en blanding av tidsmaskin och Twilight Zone. Fresno var nog aldrig tänkt att befolkas. Det ligger i en dal, vilket gör att det är så varmt där att det inte går att vara utomhus. Det GÅR inte att vara utomhus. Därför har man fyllt staden med luftkonditionerade gallerior och billiga restauranger som ska se dyra ut (som den här) bland alla plantager och odlingar.

Folk som kommer från Fresno lämnar antingen staden så snabbt de kan, eller så gifter de sig med sin high school sweetheart och stannar kvar i staden i resten av sina liv, och lämnar inte ens staten Californien. Jag känner flera exempel ur båda lägren. Föga förvånande röstar man konservativt i Fresno. Man har dessutom ett grymt stort antal tonårsgraviditeter i statistiken. På min skola (gymnasieskola) kunde man lämna in sin unge på ett dagis på skolområdet så att man kunde gå på lektionerna.

Detalj: min granne, Jeff, ville bli clown. Han cyklade till skolan på en enhjuling och var skolans maskot fyra år i rad, tills han tog examen. hans jobb som maskot innebar att han cyklade på sin enhjuling iförd en kostym som i den närmaste kan beskrivas som en “leprachaun”, med ett stort papier-mache-huvud på skallen medan han jonglerade saker. Han sökte till en clownskola i Wisconsin eller Michigan men blev brandman istället.

Så i morgon väntar fem timmars buss- och tågresa till vischan. Och sen fem dagars vistelse hos två panchon som brukar göra hemgjord lemonad.
Jag har inte varit där på sex år.

Etiketter None

 • Flemming, 8:06 am September 12, 2011:

  Ja! Dagis för gymnasieföräldrar. Leprechaun – clownskola – brandman. Ödets lotter i den stora staten i det stora landet.

 • Karin, 10:16 am September 12, 2011:

  En fråga: är det du?
  http://www.folkuniversitetet.se/Temp/_Global_BILDBANKEN_Gemensamma_bilder_%C3%84mnen_Spr%C3%A5k_0161-08JL_jpg_600_338_.jpg

 • Jazzhands, 5:48 am September 13, 2011:

  Hade varit roligt men nej, inte jag.

 • Karin, 7:25 am September 13, 2011:

  Ni är lite lika. Jag har alltid tänkt att jag känner igen spanskatjejen, känns skönt att äntligen, finally, veta – även om det inte är du.

 • Jazzhands, 5:50 pm September 13, 2011:

  Det hade varit jätteroligt om jag hade kunnat säga “Ã…h, pinsamt. Den där gamla bilden på mig…” men tyvärr.

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen