Jazzhands

Guaca Cook-off

Jag förstår att ni undrar över min och Kristofers cook-off i måndags. Vem vann? Vilka var de hemliga ingredienserna?

Men framför allt: vem vann??!?!

Till att börja med såg våra två guacamole helt olika ut. Vi förberedde dem var för sig. Min var pastellgrön och fluffig, Kristofers mer mossgrön och kompakt. Jag vann alltså i kategorin utseende.
Sedan avslöjades ingredienserna och till bådas förvåning visade det sig att vi inte hade en enda gemensam ingrediens förutom avocadon.

Smak då. Kristofers hade helt klart mer sting, den innehöll både vitlök och vanlig lök och lite salsa, men på bekostnad av avocadosmaken. Min är mild, men smakar mycket avocado. Min innehåller creme fraiche, citron och salt och peppar, nämligen. Det var som om de tävlade i två olika divisioner, en var som krydda och en annan som konsistenshöjare. Det kändes som äpplen och päron!!!

Jag tycker därför att en bra sammanfattning och slutlig bedömning är den som Emily gjorde: Kristofers är mer mexikansk, min är mer amerikansk.

Jag kan leva med det. Inga problem.
Texmex rulez.

Etiketter None

 • Kristofer, 7:26 am September 29, 2011:

  Din är Macho, min är La Neta!

  /K

 • Lotalov, 11:12 am December 18, 2011:

  Vän av ordning vill papeka att mina Mexicanska bekanta säger att det där med vitlök, och även i vissa fall vanlig gullök, i Guacamolen inte ar enligt mexicansk tradition. Enligt dem är det bara deras svenska vänner som blandar i vitlök.

 • Jazzhands, 3:46 pm December 18, 2011:

  Denna information gläder mig!!!!

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen