Jazzhands

Skrivardagen som uteblev

Denna tisdag, också känd som Skrivardagen som uteblev.

Gick till mitt lokala ABA och skrev ut 40 A4 bok för att slå mig ned någonstans och korrläsa. Fick luntan i ett kuvert. En bra, stadig känsla det där med nyutskrivna ark som är lite varma.

Knallade omkring med kuvertet under armen ett tag i väntan på gudomlig inspiration. Eller i alla fall i väntan på att jag skulle bli tesugen, eller sugen på någonting alls som ett café har att erbjuda.

Kommer på att jag inte har en penna med mig. Sånt är ju lätt fixat – man köper en penna. Men det bär mig emot att köpa pennor. Är det någonting jag har ett överflöd av så är det pennor. Jag kan inte köpa en till penna, alltså det skulle vara som att köpa ett till par skor eller en till väska.

Eller stryk det, klart jag kommer köpa en till väska och ett till par skor. Men fan, en penna det går inte. Det tar emot.

Så jag knallar runt och debatterar nu med mig själv huruvida jag kommer att må dåligt att av betala för en penna eller ej samtidigt som jag väntar på att ett visst cafésug ska infinna sig.

Knallar runt, knallar runt. Kuvert under armen. Solsken i blick. Tills jag står framför porten igen. Jag ger mig, går hem och kokar te och tar fram kuvertet. Börjar läsa och somnar. Inget gott tecken.

Etiketter None

No comments

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen