Jazzhands

Bonderapporten: breaking news!

Veckans Bonde söker fru bjöd faktiskt på något av ett “breaking news“-moment. Och då syftar jag inte i första hand på Klas utröstning av Ulrika som ju resulterade i inte bara tårar utan fullständig chock (briljant ljudsatt till tonerna av Broder Daniel).

Den stora överraskningen kom snarare med Sven-Arne, som ju tidigare irriterat inte bara tittare utan också sina utvalda kvinnor med att hålla tillbaka, uppträda helt utan känslor och att med inte ens en blick förmedla längtan, lust eller någonting i närheten av dessa ändå hyfsat allmängiltiga saker. Hans taktik har sett ut ungefär så här:

Vilket ändå lett honom till detta:

Då ger Sven-Arne, så här åtta avsnitt in i säsongen, en inblick och bakgrund och en faktiskt hyfsat fullgod förklaring till hans beteende.

Det hela handlar om en uppslitande skilsmässa för 3,5 år sedan. Han kände sig bränd, minst sagt. Förhållandet verkar varit hans enda erfarenhet av relationer och det har satt sina spår. Faktum är att skilsmässan gav honom ett brustet hjärta – på riktigt! Hans artärer förstorades, troligtvis av stress.

Vad detta gör är ju å ena sidan att både publiken och kvinnorna får en större förståelse för hans krampaktiga blyghet och i det närmaste absurda neutralitet. Men det får tyvärr också två andra resultat:

1. Ett visst carte blanche för honom att fortsätta få men inte ge, så att säga.
2. Att kvinnornas tanke och romantiska idé om att bakom hans blyghet döljer sig en enigma, eller i alla fall känslor som vill komma ut men bara kan göra det med rätt dam, får ny fart. Detta kan vara en vansklig sak och bädda för besvikelse.

En annan intressant reaktion blir ju också denna, att de tre kvinnorna plötsligt sammansvetsas i sin sympati för Sven-Arne och börjar mer och mer se ut som “sister wives” än tre individer och konkurrenter:


Det är ändå såklart rätt väg att gå av Sven-Arne och kanske, förhoppningsvis, startar det en reaktion hos honom att våga mer.

Hos Johan var det inte mycket nytt under bondgårdssolen. Noteras kan att det i detta avsnitt förekom minst lika mycket bjudsprit som i valfritt Ensam Mamma-avsnitt. Johan tog för sig av både drycken och kvinnorna.

Oroande är dock att alla tjejerna gillar Johan, vilket nyttjas å det starkaste av Johan själv. När en av brudarna säger så här:

…medan en annan har den här uppfattningen:

…så blir man lite orolig för deras späda hjärtans skull. Men det kanske man inte behöver vara med tanke på att en viss medvetenhet ändå också verkar florera bland i alla fall någon av tjejerna:

 

Toppkillen Klas skickade hem Ulrika och drabbades av omedelbart dåligt samvete. Men det botade han genom att gå på rockabillydans!

Tjejerna klädde upp sig och jag ser ett potentiellt drama då det bara är två kvar på Klas bondgård nu och han tycker nog, ärligt talat, lika mycket om dem båda två, pojkflickan Sandra som också gillar att meka med moppe och den lugnare, mer moderliga Sanna.

Jag menar, se bara blicken här nedan. Är det inte av en kär man så säg? Kan bli trubbel. Han har också förklarat handfast och rejält att i fråga om detta måste han “tänka med hjärnan också”, inte “bara hjärtat”.


Kamelbonden Bengt har väl ett liknande problem när han nu har tre damer kvar varav två ytterst färgstarka som han uppenbarligen gillar. I likhet med Johan är Bengt väldigt flirtig med sina damer, i synnerhet de två favoriterna som är de kanske mest sexuella i hela programmet. Sensuella skulle man väl kunna kalla dem men deras anspelningar, öppna sexuella inviter och signaler gör dem till mer än så. Och Bengt är inte sen att svara med samma kort.

När det är dags för kameltur (hur kan detta tillfälle inte infunnit sig tidigare?) kör han skön, sinnlig beduinstil varvat med sin egen hemmasnickrade poesi och får absolut gensvar.

Men intressant är att kvinnorna har så olika uppfattning om vad Bengt gillar och vill ha. Den mer blyga av de tre anser att med säkerhet att han vill ha en rivig, kavat, självständig och öppenhjärtlig kvinna med mål i mun. Medan kvinnan som är just sådan hävdar motsatsen, också med största övertygelse:

Alltså är inte Bengt och hans damer själva sinnesbilden för “mogen kärlek”?

Som alltid är det ändå han som står för de riktiga cliffhangersen inför kommande avsnitt som självklart inte kan sändas snart nog:

Etiketter None

 • håkanc, 3:51 pm November 3, 2012:

  De här rapporterna är så bra att jag tror jag måste se finalen. Långt kvar?

 • Ulla-Marie, 10:21 pm November 6, 2012:

  Är så glad över att jag är en “Bonde söker fru-tittare”.

 • Ulla-Marie, 10:24 pm November 6, 2012:

  Därmed inte sagt att det inte gör ont att titta. Ville ruska om tv:n när Klas skickade hem Ulrika.

 • Sandra, 8:17 pm November 9, 2012:

  Underhållande skildring! Fast får jag be att inflika att jag är den moderliga, lugna & Sanna gillar att meka moped. 😀

 • Jazzhands, 4:43 pm November 11, 2012:

  Herregud, måste naturligtvis rätta till denna blunder direkt.

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen