Jazzhands

Gatuhundarnas land

20070601211934-zorbaÄr i Grekland på jobb. I Thessaloniki där det bor mellan 150-200 gatuhundar. Har hittills mött sex av dem. Vänliga själar, trevliga och snälla även om jag nog aldrig sett smutsigare jyckar.
Tre av dem hängde vid en liten demonstration vid ett torg. Where the action is. Stora hundar också, labradorer och St- Bernhards.

Två av två taxichaffissar har hittills beklagat sig över nationens tillstånd, skakat på huvudet och sagt att allt är skit. På fisk- och skaldjursrestaurangen (alltså, g-u-d-o-m-l-i-g mat) kom ägaren fram och tryckte min hand och tackade för besöket. Dåliga tider nu, allt är uppskattat och så vidare.

Så nu känner jag att det är mer eller mindre min egna, personliga plikt att locka hit så många turister det bara går för att hjälpa Zorbas land på fötter igen. Så här kan vi ju inte ha det. Ledsna restaurangägare och smutsiga hundar. Välgörenhetsturism tror jag starkt på som kommande trend. Plus att vädret är behagligt här. Och grekerna är inte så fula som jag alltid trott. Vart reser DU på din semester i år?!?

Etiketter None

No comments

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen