Jazzhands

Jazzhands-exlusivt! Intervju med VHS-samlaren Björn Olsson som precis kompletterat sin Red Baron-samling!

bjornDin samling med Red Baron-VHSer blev precis komplett! Man gratulerar. Hur känns det?
– Det känns väldigt väldigt bra! Det tog ungefär ett år.

Vad innebär nu detta rent konkret, att du har hundra Red Baron-VHS hemma i bokhyllan?
Red Baron är ett litet bolag, de gav ut 14 filmer, bara engelska och amerikanska skräckfilmer.

Och vad innebär det psykologiskt att samlingen är komplett. Har du en tomhet nu sådär som man ofta har när glädjeyran efter att man nått ett uppsatt mål lagt sig?
– På ett sätt är det lite trist men å andra sidan kan jag stå och bara titta på dom i hyllan och känna en värme i bröstet.

Kommer du att våga VHS-komplettera igen?
– Alltså jag är en liten feg samlare om jämför med andra. En polare har en bokhylla, alltså hundratalet, med spaghettiwesterns utgivna på svenska bolag, en annan samlar hemvideofilms regnbågsutgåvor och har kring 200.
Själv har jag komplett Video Invest. Nej inte porrisarna, de är – peppar peppar – omöjliga att få tag på. Men jag har också cirka 35 svarta vtc, runt 35 regnbågar och 30-talet vildmarksfilmer på diverse bolag.

Vad är nästa mål?
– Om jag skulle lägga vantarna på några Dynamit Video så skulle jag nog försöka få komplett. Även det ett bolag med få titlar, förresten. Grejen är att man vill ju att bolaget ska ha schyssta titlar, känns ju värdelöst att samla på typ Juno Media.

Förresten, hur skulle du beskriva Red Baron på en status-skala inom VHS?
– För mig personligen ett av topp fem bolag, Bland andra samlare typ topp tio. För några år sedan var filmerna lättare att få tag på, en samlare hörde av sig när jag fått komplett och berättade att han haft dubletter av flera och trippel av någon. Men mig veterligen så är Blood on Satan’s Claw den svåraste att få tag på.

Jag önskar dig lycka till.

Etiketter None

No comments

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen