Jazzhands

Retrospekt

101606_champagne_a“Bira, bira, BIRA”, skriker det ena fulla killgänget. De har lösögonfransar, kladdig kajal och är lättklädda. Kostym utan ytterrock eller jacka. “Bira, bira, BIRA”.
“Bärs, bärs, BÄRS!”, svarar den andra killgänget. De mer ruffa med läderjackor och gympadojor.
Så håller de på ett tag. Ungefär som när hundar nosar på varann.
“Bira, bira, bira”
“Bärs, bärs, bärs”.
Det är uppenbart att de inte känner varandra sedan tidigare utan har bara slumpats hit eftersom det är nyårsafton och man ska ju se på fyrverkerier och det lät väl som en bra idé att gå till Katarinavägen och kolla ut över vattnet. Någon börjar räkna ned, det första killgänget öppnar en champagneflaska och sprutar ned alla inom en omkrets av fem meter. Inklusive det andra killgänget.
“BiraaaaAAAA!”
“BÄÄÄÄÄRS!”
De kommunicerar på någon slags primalnivå medan de sköljer ned varandra med skumpa.
Hest skriker första gruppen slutligen “Biraaaa?” och de andra svarar “Bääärs!” och sedan lösgör sig en kille från lösögonfransgänget och går mot en knubbig kille i läderjacksgänget och så kramar de om varandra, ger varandra dunkar på ryggen. Det tar bara några sekunder så kramar alla i gängen om varandra och önskar gott nytt år. Allt medan smällarna och fyrverkerierna smattrar, dunkar och skakar runt omkring.

Etiketter None

  • vickan, 12:18 am January 4, 2014:

    hahaha! män. vilken konstig kultur de kommer ur.

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen