Jazzhands

Jag = prisbelönt förortsskildrare

SE_SSA_6000_OIV_3_hogdalen
Äntligen kan jag ta bladet från munnen och utropa mig själv som vinnare i Högdalen Centrums novelltävling. Eller, det är ju egentligen inte jag som utropar mig som vinnare, det är juryn vars motivering lyder…

“En annorlunda bild av förortsromantik. Skicklig och målande betraktelse över en tung sommardag med märkliga och bisarra inslag, ackompanjerad av vardagliga bilder. Hög igenkänning och ett roligt uppslag med en oväntad vändning”.

Novellen finns att läsa här och den är baserad på verkliga händelser. Detta hände. Där och då. Och att jag vunnit den här tävlingen är faktiskt stort för mig. Eftersom jag skriver på Åsneprinsen som utspelar sig i Hagsätra, två tunnelbanestationer därifrån, så blev det här liksom ett kvitto på att jag är på rätt spår. Jag kan skildra förorten, med andra ord. Okej, bra, då fortsätter jag med det.

Etiketter None

 • Veronika, 6:01 am June 13, 2015:

  Ã…h vad roligt! Grattis och hurra! Ska läsa så snart jag har tiiid!

 • Lotta Losten, 5:48 am June 16, 2015:

  Strålande!! Grattis!
  Kunde verkligen se allting framför mig och känna värmen i luften.
  Jesusdamen fick mig att tänka på ett av mina bästa minnen från när jag stod och sålde mina smycken på julmarknaden i köpcentret Nordstan i Göteborg för ett par år sedan. En gammal sliten dam kom fram till mig och sa “åh, den senapsgula färgen på din kofta är min favoritfärg för den hade Jesus på sig när han kom till mig”

 • Jazzhands, 10:15 am June 16, 2015:

  Lotta: priceless! Älskar detta.

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen