Jazzhands

Motto

Det händer då och då att jag får frågan om vilken min favoritfilm är. Oftast svarar jag Chinatown. För mig är det en fulländad film, det finns inte en replik som inte sitter som en smäck och hur kan man inte älska den unge Jack Nicholson som springer runt med ett plåster över näsan i nästan hela filmen?
Slutrepliken också. Slutrepliken. Tror inte det är en spoiler, den säger ingenting om filmens handling eller klimax men det är en replik som jag ofta använder när jag pratar med mig själv har jag märkt. “Forget it Jake, it’s Chinatown“.
Något som inte är värt besväret.
Något som bara kommer leda till mer trubbel.
Något som inte är värt att riskera.
“Forget it Jake, it’s Chinatown”, säger jag till mig själv i sådana situationer och går därifrån.

Chinatown movie
(Och som en parantes vill jag nämna att jag borde anat oråd när mannen jag dejtade sa att han tyckte Chinatown var överskattad och egentligen inte ens särskilt bra. Jag borde insett att vi var inkompatibla där och då).

Etiketter None

No comments

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen