Jazzhands

När det flyter

sesame
Ser film i Hornstull hela dagen, ringer A och frågar om vi ska sällskapa hem eftersom jag är i krokarna och han slutar väl snart. Han leder cykeln, jag går. Vi handlar mat på Lidl och han svänger ihop en sallad och säger att om det inte vore för honom skulle jag bara sätta i mig en massa strunt och det har han rätt i.
“Jag hade inte ställt mig och gjort en sallad idag, nej”, intygar jag.

Sedan kollar vi klipp med Freddie Mercury på YouTube. Jag dricker te. Han äter skorpor.
Jag har bestämt mig för att experimentera lite med blomkrukorna i vardagsrummet så jag har lånat ut den stora, gröna glaskrukan till A. “Långlån” som jag brukar säga halvt på skämt. “Kan inte jag få långlåna den här”. A ställer den på lite olika ställen i lägenheten, känner efter var den hör hemma. Till slut hamnar den på en liten byrå.
När det är dags att gå så provar jag en rock som hänger i hallen. Den passar bra, förutom att ärmarna är lite långa. Jag brukar sno kläder av A. Mina är aningen för små för honom men hans kläder brukar passa mig, jag har inget emot att de är lite, lite stora. Jag har flera gamla avlagda tröjor han tröttnat på.
Jag frågar om jag får långlåna rocken och det går bra. Och jag älskar dagar som dessa som börjar med film och sedan flyter, flyter, flyter som en lugn och glad bäck. Middag som flyter förbi, skratt och YouTube och en kopp te av bara farten. Ett plagg, inga problem med långlån, han vet att han kan hämta tillbaka den när han vill. Jag tycker dagar som dessa är livet, varandets själva kärna. Det ska flyta, då lever man som bäst.

Etiketter None

  • Victoria, 9:54 pm November 11, 2015:

    Väldigt fint.

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen