Jazzhands

Sanna lögner

Ibland förvirrar jag mig själv. Det finns uttryck som jag tror är vedertagna och alldeles självklara (“alla säger så”) och så visar det sig att det inte stämmer. Som “tjockislögn”, ett ord jag använt sedan tidernas begynnelse. Det syftar till lögner man tror på själv som används för att slippa gå till gymmet och liknande, och som används för att för en själv ljuga om sin vikt och eventuella viktuppgång. Kraftig benstomme är känd sedan gammalt. Jag körde en “Jag bör inte köpa gymkort redan nu för jag kommer ju att vara bortrest i januari” när A föreslog en tur till gymmet.
På vinden hittar jag en gammal svart, stickad polo jag förträngt men i dessa Steve Jobs-tider tar jag ned den, tvättar den och sätter den på mig. Den är hyfsat liten. Jag tänker givetvis direkt att den krympt i tvätten. Möts av misstro när jag presenterar denna teori för Freddan. Jag synar och frågar om han anser att jag precis drog en tjockislögn.
Sedan googlar jag ordet “tjockislögn”. Fyra träffar varav tre från Jazzhands.

Etiketter None

No comments

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen