Jazzhands

Varma dagar

filled
Kallt ute, kallt inne (sover med extra filt) men varmt på alla andra sätt. Äter middag med A. Vi går hem till honom, dricker te och ser på kattklipp på YouTube. Vi kollar märkliga djur som Aye Aye och myrslok. Vi skämtar om att jag borde läsa högt ur boken på något torg, som Kerstin Thorvall gör i intervjun med Stina Dabrowski, och bjuda in lite punkungdom från södra förorterna. A har börjat bära glasögon nu, han föreslår att han ska ansluta sig till skaran och jag kan få skrika “Du där! Du i glasögon! Vad fan gör du här? Du hör inte hemma här, din borgare!” och så ska han lomma iväg och därmed inger jag respekt i min publik.

Jag fikar, drar runt på stan. Kollar på inredningsprylar jag inte behöver. En träapa som håller i en liten bricka man kan lägga visitkort på. En vacker liten mässingsbricka från Hay. Kanske kunde man ha den att lägga nycklar på?

Jag skriver lite. Får på något konstigt och magiskt sett artiklar gjorda samtidigt som det känns att jag bara ligger på soffan och kollar på Togetherness. Planterar om en växt men inser att den faktiskt är död och bortom all hjälp.

Hur kan jag få artiklarna skrivna? Jag vet inte hur det går till. Allt känns som Ledig Tid nu när boken är klar. Men också ett mellanrum mellan nästa projekt, det känns som om jag måste passa på. Att ta på mig hörlurarna, lyssna på Bryan Ferry och promenera in till stan och se på träapor som håller i brickor.

Och jag har läst två tidiga recensioner av boken. Fyra av fem i Tara. En positiv text i ELLE. Det är, trots allt, varma tider nu.

Etiketter None

No comments

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen