Jazzhands

Legala dagar

lawyer
Pratar med advokat, betalar advokat, ägnar timmar och åter timmar åt att samla dokument, intyg, underskrifter och utskrifter.
Blir så trött att jag måste gå ut en stund. Sätter på mig hörlurar och solglasögon och översköljs av något plötsligt obehag inför möjligheten att jag skulle kunna träffa någon jag känner. Vem som helst.
Hamnar på NK fast jag varken har lust eller behov av att köpa något nytt till garderoben. Provar ett plagg ändå och i provrummet känner jag mig plötsligt fel. Sjavig och fejkig på något sätt. Jag gillar inte detta men jag tror jag vet vad det beror på.
Osäkerhet. När det börjar sippra in från ett håll (hur känner mig sin inte osäker när man har med advokatgrejer att göra) så fortsätter det att spilla över på annat. Det är så irriterande.
Kommer hem från stan och lägger mig på soffan och slumrar. Utmattad av byråkrati och lagar och regler. Jag rullar ihop mig, trycker min rygg mot soffans rygg. Lyssnar till ljudet av sommar, snubbar som tar en paus från replokalen mitt emot och sommarlediga barn som passerar förbi.
Den goda nyheten: här känner jag mig trygg, jag älskar verkligen mitt hem, mitt hörn av världen. Osäkerheten spiller över men väggarna här är solida.

Etiketter None

 • Ulrika, 10:52 pm July 1, 2016:

  Hur har det gått med fotbollskillen? Hoppas att det är okej att jag frågar. Tack för en fin blogg!

 • Jazzhands, 9:11 am July 2, 2016:

  Ulrika! Ã…h, det är fint att du frågar – och undrar! Du förstår, de legala problemen handlar om visum till USA – som jag nekats. Jag kan alltså inte besöka landet och därmed inte heller fotbollskillen. Man misstänker tydligen att jag försöker emigrera och det kan ha med fotbollskillens närvaro i mitt liv att göra. Emigration har jag dock inga som helst planer på. Jag bor inte ens i samma stad som honom när jag är över.
  Men vi hörs fortfarande varje dag och håller andan för att det legala går vägen och jag kan fortsätta pendla.

 • Maria, 11:35 am July 2, 2016:

  Anade att det var något visumkrångel… Hoppas verkligen det löser sig <3

 • Ulrika, 6:47 pm July 2, 2016:

  Fy, vad tråkigt! Hoppas verkligen att det löser sig för er!

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen